Η σταδιακή άρση των μέτρων βοηθά τους πολίτες να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, με στόχο αυτό να γίνει όσο πιο ομαλά και με ασφάλεια γίνεται.

Στις 2 Ιουνίου θα επιτραπεί η ατομική κολύμβηση. Θα μπορούμε δηλαδή από εκείνη την ημερομηνία και μετά να πάμε στις παραλίες με την οικογένειά μας. Δεν θα μπορούμε, ωστόσο, να πάμε στις οργανωμένες πλαζ.

Σύμφωνα πληροφορίες οι πλαζ θα ανοίξουν 10-15 μέρες αργότερα, γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση για το πώς θα τοποθετηθούν οι ξαπλώστρες, ενώ υπάρχουν και εστιατόρια και μπαρ, και αναμένονται οι κατάλληλες οδηγίες.

Οι ηλικιωμένοι από τις 4 Μαΐου μπορούν να πάνε στα χωριά ή τα εξοχικά τους. Ωστόσο, όποιοι επιλέξουν να το κάνουν, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, να πηγαινοέρχονται.

Παράλληλα, από τις 18 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινηθούμε σε όποιο νομό επιθυμούμε.

Την ίδια ώρα, στις 5 Μαΐου, ημέρα Τρίτη θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ θα ανακοινωθούν πρόστιμα για όσους παραβιάζουν κανόνες για το πώς πρέπει να εισέρχεται ο κόσμος.

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται και η έναρξη προπονήσεων επαγγελματικών ομάδων. Θα γίνονται οι λεγόμενες ατομικές προπονήσεις, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί.

Οι αγώνες θα συνεχίσουν να μην έχουν φιλάθλους με 60 άτομα μέσα στο γήπεδο, πέραν των παιχτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επέλεξε το συντηρητικό σχέδιο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να μιλήσει για ατομική συμμόρφωση και όχι καταστολή, και ό,τι ανακοινωθεί θα έχει να κάνει και με την ευθύνη του καθενός μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr