Τουλάχιστον 5-6 «ομάδες εργασίας» της 26μελούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, θα αποφανθούν το επόμενο επταήμερο για τις τελικές κινήσεις και τις επιπτώσεις από την άρση του περιορισμού  της κυκλοφορίας, σε συνεργασία με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς.

 Η κάθε ομάδα εργασίας που αποτελείται από 3-5 άτομα έχει αναλάβει διαφορετικές θεματικές ενότητες και πεδία έρευνας όπως τα σχολεία, το λιανεμπόριο, τον αθλητισμό, τον τουρισμό κλπ.

Προκειμένου να γνωμοδοτήσουν ποιοί κίνδυνοι ενυπάρχουν για αυξηση της διασποράς του COVID-19 σε κάθε τομέα και ποιές ακριβώς κινήσεις πρέπει να γίνουν.

 Τα μέλη της επιτροπής -όπως ανέφεραν ορισμένα εξ αυτών στο «Βήμα» το απόγευμα της Κυριακής- είναι σε επαφή με τα αντίστοιχα υπουργεία και αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να ενημερώνονται για τα δεδομένα και τις δυνατότητες που υπάρχουν για εφαρμογή ορισμένων μέτρων.

 Οπως εάν είναι εφικτό να λειτουργούν σχολεία με 6-7 μαθητές σε κάθε τάξη, αν μπορεί να γίνουν οι σχετικοί δαχωρισμοί, αν μπορεί να διατεθεί περαιτέρω εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ. Τα συμπεράσματα και οι γνωμοδοτήσεις των ομάδων της Επιτροπής θα συνδυασθούν με τα δεδομένα ερευνών διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων.

 Με βάση αυτά τα δεδομένα και με εκκρεμείς τς επιστημονικές γνωμοδοτήσεις είναι πιθανόν στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  την ερχόμενη Τρίτη , να μην υπάρξουν σαφείς-πλήρεις αναφορές για τον ακριβή τρόπο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

 Να προσδιορισθούν μόνο οι τομείς και κάποιες γενικές ημερομηνίες. Η περαιτέρω εξειδίκευση θα υπάρξει λίγες μέρες αργότερα όταν οι ομάδες εργασίας εκδώσουν τα «πορίσματα» τους.

 Σημειώνεται πάντως ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να μην προκύψει οποιοδήποτε λάθος και υποτίμηση κινδύνου στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Προκειμένου ασφαλώς να αποφευχθεί νέος κύκλος της επιδημίας στην χώρα μας με περισσότερα θύματα αλλά και να εξαϋλωθεί η κυβερνητική επιτυχία -που αναγνωρίσθηκε διεθνώς- με την δραστική μείωση των κρουσμάτων COVID-19.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr