Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορονοϊός : Η Γερμανική Ένωση Τουρισμού φοβάται δραματικές συνέπειες για τον κλάδο

Κορονοϊός : Η Γερμανική Ένωση Τουρισμού φοβάται δραματικές συνέπειες για τον κλάδο

«Έχουμε κάνει υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίες οι εισπράξεις ήταν λιγότερες από 24 δισ. ευρώ Μάρτιο και Απρίλιο. Μόνο το Πάσχα δεν πραγματοποιήθηκαν 70 εκατ. διανυκτερεύσεις» τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Τουρισμού (DTV) και προειδοποιεί για καταστροφή

Κώδωνα κινδύνου για τις δραματικές συνέπειες στην γερμανική τουριστική βιομηχανία λόγω της κρίσης του κοροναϊού έκρουσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Τουρισμού (DTV), Ράινχαρντ Μέιερ .

«Έχουμε κάνει υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίες οι εισπράξεις ήταν λιγότερες από 24 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Μόνο το Πάσχα δεν πραγματοποιήθηκαν 70 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις», είπε ο Μέιερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Τρίτη, στις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας (RND).

Δυνατός και πάλι ο τουρισμός το νωρίτερο στα τέλη του καλοκαιριού

«Ο κλάδος θα πρέπει να προετοιμαστεί για συνθήκες κορονοϊού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να γίνει μόνο σταδιακά, αρχικά για ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και κατασκηνωτές μακράς διάρκειας», συνεχίζει ο επικεφαλής της DTV.

«Ο ημερήσιος τουρισμός θα είναι δυνατός και πάλι μόνο στα τέλη του καλοκαιριού, το νωρίτερο. Χρειαζόμαστε μεγάλη πειθαρχία. Θα ζήσουμε τηρώντας μεγάλες αποστάσεις. Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερπλήρεις παραλίες στις γερμανικές ακτές τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν αποκλείω ελέγχους και κυρώσεις», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της DTV έκανε έκκληση σε φιλοξενούμενους και οικοδεσπότες: «Εάν υπερβάλουμε, θα θέσουμε σε κίνδυνο τον τουρισμό σε όλη τη Γερμανία. Νέα κλεισίματα δεν θα τα αντέξει ο κλάδος», ανέφερε, λέγοντας πως «οι συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατών, από την άλλη πλευρά, είναι λάθος σημάδι».»

Να γίνουν περισσότερα για τον κλάδο

Ο Mέιερ ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκπονήσει ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις με έως και 250 υπαλλήλους.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα για τον κλάδο. Ο μειωμένος ΦΠΑ από τον Ιούλιο δεν βοηθά άμεσα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της DTV απέρριψε τις προτάσεις για συντόμευση των καλοκαιρινών διακοπών.

«Τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν στρεσαριστεί. Είναι σημαντικό οι καλοκαιρινές διακοπές να γίνονται με τον συνηθισμένο τρόπο», είπε ο Μέιερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024