Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Επαγγελματίας ποδηλάτης ανέλαβε το ρόλο delivery λόγω κοροναϊού

Ιταλία: Επαγγελματίας ποδηλάτης ανέλαβε το ρόλο delivery λόγω κοροναϊού

Τρόπο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην εποχή του κοροναϊού βρήκε ο 26χρονος ποδηλάτης Νταβίντε Μαρτινέλι, που μεταφέρει καθημερινά φάρμακα και αγαθά για τους 1.500 κατοίκους του χωριού του.

Τρόπο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην εποχή του κοροναϊού αναζήτησε ο 26χρονος Νταβίντε Μαρτινέλι.

Και τον βρήκε αξιοποιώντας το επάγγελμά του. Ο Μαρτινέλι είναι επαγγελματίας ποδηλάτης, οπότε αποφάσισε να γίνει διανομέας φαρμάκων και αγαθών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του χωριού Λοντέτο στη Λομβαρδία, από όπου κατάγεται.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας είναι αυτή που έχει αντιμετωπίσει τα σημαντικότερα προβλήματα της πανδημίας του κοροναϊού και στο χωριό του 26χρονου ποδηλάτη δεν υπάρχουν οι συνθήκες για πλήρη απομόνωση των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

Ειδικότερα, στο Λοντέτο δεν υπάρχει φαρμακείο, ούτε σούπερ μάρκετ. Οπότε, ο Μαρτινέλι αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να καλυφθεί αυτό το σημαντικό κενό.

«Έχω ένα ποδήλατο και δύο πόδια σε αρκετά καλή φόρμα, οπότε το να κάνω 10 χιλιόμετρα την ημέρα δεν είναι μεγάλο θέμα. Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους που πάντα με υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι καιρός να τους το ανταποδώσω», εξηγεί, μιλώντας στο Associated Press.

Καθημερινά, ο 26χρονος ποδηλάτης πηγαίνει στη γειτονική πόλη Ροβάτο και αγοράζει προμήθειες τις οποίες μοιράζει στους κατοίκους του χωρωιού του. Προκειμένου να είναι πιο εύκολο το σύστημα παραγγελιών για τα προϊόντα που θα χρειαστεί να μεταφέρει, συνεργάστηκε με μια ομάδα στο Facebook.

Έτσι όποιος χρειάζεται κάτι, επικοινωνεί μέσω social media ή τηλεφώνου και την επόμενη μέρα το έχει στην πόρτα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό των 1.500 κατοίκων είναι γνωστός και ο πατέρας του Νταβίντε, Τζουζέπε Μαρτινέλι, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές επαγγελματικών ομάδων στην ποδηλασία. «Του είπα απλά «Πρόσεχε, να είσαι ασφαλής. Μην αγγίζεις κανέναν. Χρησιμοποίησε μάσκα και γάντια όταν μπαίνεις στο φαρμακείο»», ήταν οι πατρικές συμβουλές που του έδωσε.

«Δεν αρνούμαι ότι το να έχω την ευκαιρία να βγαίνω στον καθαρό αέρα με βοηθά να χαλαρώσω. Σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης όταν μπαίνω στο φαρμακείο, αλλά δεν μπορείς να εστιάσεις σε αυτό. Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις χωρίς να το σκέφτεσαι υπερβολικά», πρόσθεσε ο 26χρονος ποδηλάτης.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024