Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε σε συνέντευξή του στους Times ότι ο κοροναϊός αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη του και πως θα χρηματοδοτήσει με κάθε τρόπο την παρασκευή και γοργή διανομή εμβολίου σε όλον τον κόσμο.

Ο χειρότερος εφιάλτης του

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας της Microsoft δήλωσε ότι η παγκόσμια πανδημία είναι ο «χειρότερος εφιάλτης» του και πως επί χρόνια ανησυχούσε για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πανδημίας.

Στη συνέντευξή του ο δισεκατομμυριούχος -του οποίου το φιλανθρωπικό ίδρυμα φέρεται να είναι πλέον ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ- δήλωσε έτοιμος να μπει στη μάχη.

Χρηματοδότηση για πολλά εμβόλια

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή πολλών διαφορετικών εμβολίων, ακόμη και πριν εγκριθούν, ώστε να είναι έτοιμα προς διανομή το συντομότερο δυνατό.

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε στους Times ότι η φιλανθρωπική οργάνωση υγείας στο όνομά του θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίων για την παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων διαφορετικών πιθανών εμβολίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλο τον κόσμο μόλις δοθεί η έγκριση για κάποιο από αυτά.

Στόχος η άμεση διανομή σε όλον τον κόσμο

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην παραγωγή δόσεων ενός υπό ανάπτυξη εμβολίου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για το οποίο έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Όπως σημείωσε οι δοκιμές σε ανθρώπους του συγκεκριμένου εμβολίου έχουν ήδη αρχίσει και εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε «εμείς θα βοηθήσουμε ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνει μαζική παραγωγή του».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο