Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος - Γαλλία : Οι αρχές θέτουν περιορισμούς στην πώληση υποκατάστατων νικοτίνης

Κοροναϊος – Γαλλία : Οι αρχές θέτουν περιορισμούς στην πώληση υποκατάστατων νικοτίνης

Μετά την έρευνα που δείχνει ότι ίσως η νικοτίνη να προστατεύει από τον νέο κοροναϊό οι γαλλικές αρχές θέτουν περιορισμούς στην πώληση προϊόντων νικοτίνης.

Οι γαλλικές αρχές έθεσαν περιορισμούς στην πώληση προϊόντων νικοτίνης και υποκατάστατων, μετά την έρευνα που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα και υποστηρίζει ότι η νικοτίνη ίσως να έχει κάποια προστατευτική δράση στη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι στόχος του είναι να μην παρουσιαστούν ελλείψεις σε προϊόντα όπως είναι τα δερματικά επιθέματα νικοτίνης για τους ασθενείς, αλλά και να αποφευχθεί η λανθασμένη χρήση ή και η κατάχρηση των προϊόντων αυτών που χρησιμοποιούνται για τη διακοπή του καπνίσματος.

Με βάση την απόφαση, τα φαρμακεία δεν επιτρέπεται να πωλούν ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνη που χρειάζεται κάποιος για διάστημα ενός μήνα μέχρι τις 11 Μαΐου, οπότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στη Γαλλία.

Απαγορεύονται επίσης οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Το κάπνισμα σκοτώνει 70.000 Γάλλους ετησίως

«Μια ομάδα Γάλλων ερευνητών έγραψε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό άρθρο που δείχνει ότι είναι λιγότεροι οι ασθενείς με Covid-19 που καταναλώνουν νικοτίνη –δηλαδή οι καπνιστές– σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Όμως, προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καπνός προστατεύει. Ο καπνός σκοτώνει» είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προσθέτοντας ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Γαλλία από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Ο υπουργός αναφερόταν στη μελέτη ερευνητών του νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière που δείχνει ότι είναι λιγότεροι οι καπνιστές μεταξύ των ασθενών με Covid-19 σε σύγκριση με το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό και ότι η νικοτίνη εμποδίζει τον κοροναϊό να προσκολληθεί στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024