Αυστηρό μήνυμα ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού, δεν έχει λήξει και ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν στο ακέραιο έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, κάτι που δε θα γίνει ανεκτό.

«Τις τελευταίες εβδομάδες δείξαμε υπομονή, επιμονή και καρτερικότητα. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά. Κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει αποδεκτή για κανέναν» υπογράμμισε.

Οριζόντιοι έλεγχοι σε δομές υγείας

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η Αρχή Διαφάνειας, με επικεφαλής τον κ. Αγγελο Μπίνη, μετέβη την Πέμπτη στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για αυτοψία, ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών ελεγκτών βρέθηκε επί τόπου την επομένη, διενεργώντας εξέταση μονάδας τεχνητού νεφρού.
«Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βοηθήσει το έργο των εισαγγελικών αρχών» δήλωσε ο υφυπουργός, γνωστοποιώντας πως η Εθνική Αρχή προγραμματίζει οριζόντιους ελέγχους σε κλινικές, μονάδες αιμοκάθαρσης και γηροκομεία σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη ελέγχων, με αυτοψίες, εξέταση προσώπων και εγγράφων.

Τα  μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι η επόμενη φάση δεν θα είναι επιστροφή στη συνήθη κανονικότητα. «Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια», ανάφερε.

«Η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνήθη κανονικότητα και θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης.

Ο κοροναϊός δε θα εξαφανιστεί. Θα έχουμε αναζωπύρωση, θα έχουμε κρούσματα και δυστυχώς  θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς και κάποιες περιοχές θα ξαναμπούν σε καραντίνα» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει ανεκτή.

«Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr