Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 1.300 ασθενείς με κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκα, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της Covid-19.

«Μεταξύ των φαρμάκων αυτών (…) είναι η υδοχλωροκίνη (…) οι ποσότητες της οποίας αυξήθηκαν κατά μερικές φορές» δήλωσε ο Μουράσκα.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι σε όλες τις περιφέρειες έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια, για να δημιουργηθούν νέες κλίνες για τους ασθενείς με κοροναϊό και να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της ένταξης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών των ιατρικών σχολών στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να στείλει φοιτητές των ιατρικών σχολών του 4ου και του 5ου έτους να κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 96% των κλινών στα νοσοκομεία που προορίζονται για ασθενείς με κοροναϊό.

Δημιουργία 5.000 νέων κλινών στη Μόσχα για ασθενείς της Covid-19

Οι Αρχές της Μόσχας θα κατασκευάσουν δίπλα σε νοσοκομεία προσωρινά καταλύματα για 5.000 ασθενείς με κοροναϊό, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την κατάσταση σε σχέση με τον κοροναϊό.

«Πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε 5.000 κλίνες σε προσωρινά καταλύματα δίπλα σε νοσοκομεία που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπως είναι το νοσοκομείο στην Κομμουνάρκα» δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο