Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιάρας : Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί με το άνοιγμα δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων

Τσιάρας : Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί με το άνοιγμα δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων

Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων και των δικαστηρίων είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε σκληρή διαπραγμάτευση για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Δεν τίθεται ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων και των δικαστηρίων διαβεβαίωσε μιλώντας στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας

Ο κ. Τσιάρας μάλιστα παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την παράταση του χρόνου προστασίας της α’ κατοικίας.

«Δεν τίθεται θέμα έναρξης πλειστηριασμών, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρή διαπραγμάτευση για την παράταση της προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ της 30ης Μαρτίου ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κόντρα με Τσακαλώτο

Ο κ. Τσιάρας είχε μάλιστα κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

«Να διαβάσετε τα κείμενα των θεσμών, μας πίεζαν να δεσμευθούμε να μην υπάρξει επέκταση, δεν το δεχθήκαμε, άλλο αυτό κι άλλο ότι δεσμευθήκαμε άρση, να μας ζητήσετε συγγνώμη», αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και σας ενοχλεί, αλλά είναι τα πραγματικά γεγονότα, είχατε δεσμευθεί ότι έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, εμείς πήραμε την παράταση και είμαστε και τώρα σε σκληρή διαπραγμάτευση», ανταπάντησε ο Κώστας Τσιάρας.

Τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ και μάλιστα δια των αρχηγών τους στη βουλή, του κ. Τσίπρα και της κας Γεννηματά υποστήριξαν ότι το άνοιγμα των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων στις 27 Απριλίου γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες και να ξεκινήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.

Μάλιστα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν καταθέσει τροπολογίες για την παράταση της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2020.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024