Δεν τίθεται ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων και των δικαστηρίων διαβεβαίωσε μιλώντας στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας

Ο κ. Τσιάρας μάλιστα παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την παράταση του χρόνου προστασίας της α’ κατοικίας.

«Δεν τίθεται θέμα έναρξης πλειστηριασμών, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρή διαπραγμάτευση για την παράταση της προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ της 30ης Μαρτίου ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κόντρα με Τσακαλώτο

Ο κ. Τσιάρας είχε μάλιστα κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

«Να διαβάσετε τα κείμενα των θεσμών, μας πίεζαν να δεσμευθούμε να μην υπάρξει επέκταση, δεν το δεχθήκαμε, άλλο αυτό κι άλλο ότι δεσμευθήκαμε άρση, να μας ζητήσετε συγγνώμη», αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και σας ενοχλεί, αλλά είναι τα πραγματικά γεγονότα, είχατε δεσμευθεί ότι έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, εμείς πήραμε την παράταση και είμαστε και τώρα σε σκληρή διαπραγμάτευση», ανταπάντησε ο Κώστας Τσιάρας.

Τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ και μάλιστα δια των αρχηγών τους στη βουλή, του κ. Τσίπρα και της κας Γεννηματά υποστήριξαν ότι το άνοιγμα των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων στις 27 Απριλίου γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες και να ξεκινήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.

Μάλιστα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν καταθέσει τροπολογίες για την παράταση της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο