Αν αναρωτιέστε ποιος κερδίζει τη μάχη ανθρώπου – μηχανής, σας έχω άσχημα νέα. Τα laptop μας είναι πολύ πιο έξυπνα από μας – και μάλιστα εδώ και δεκαετίες. Και αυτό θα ήταν πολύ καλό, αν δεν ήταν και εριστικά. Και εξηγώ: Εμένα με έχουν νικήσει πολλές φορές κατά κράτος και – κυρίως – με έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στη δουλειά, στους φίλους, σε νυν και πρώην αγόρια. Μιλάω, φυσικά, για όλα αυτά τα περιστατικά που όλοι έχουμε ζήσει μπροστά στην webcam. Ελπίζω δηλαδή πως δεν είμαι μόνη σε αυτό, αν και δεν αποκλείεται να κατέχω κάποιου είδους ρεκόρ. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες μου.

Το top 5 των χειρότερων στιγμών μου μπροστά στην webcam

Τότε που δεν φάνηκα και πολύ επαγγελματίας

Δουλειά από το σπίτι και ο διευθυντής μου με καλεί στο skype για κάτι διαδικαστικό. Κατά λάθος ενεργοποιώ την κάμερα. Φοράω φούτερ που είχα αγοράσει στην πρώτη γυμνασίου (είναι όμως τόσο μαλακό!) και το δωμάτιο μοιάζει με έργο σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Ωδή στην Κάλτσα”. Όχι και το πιο ευχάριστο δεκάλεπτο της καριέρας μου.

Τότε που πήρα έμπνευση από την τηλεόραση

Συγκεκριμένα από τα δελτία ειδήσεων. Όταν κάνεις τηλεσύσκεψη με τους συναδέλφους, κανείς δεν χρειάζεται να μάθει τι φοράς από τη μέση και κάτω, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, εκτός αν στα μισά αποφασίσεις ότι ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις ένα ποτήρι νερό – και ξεχάσεις ότι είσαι με το μποξεράκι.

Τότε που την πάτησε το ξαδερφάκι μου

Και η αμηχανία από δεύτερο χέρι (secondhand embarrassment που λέμε και στο χωριό μου) δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από την αυθεντική εμπειρία. Ομαδική κλήση βίντεο με την οικογένεια τον Σεπτέμβριο, ξαδερφούλης πρωτοετής που “διαβάζει όλη μέρα για την εξεταστική” κατά λάθος κάνει accept. Οι γονείς του τον βλέπουν ξαφνικά να πίνει κοκτέιλ σε εξοχικό στην Άνδρο. Ας πούμε ότι όλοι οι υπόλοιποι θα θέλαμε έναν διακόπτη που θα μας “εξαφανίσει” ξαφνικά από προσώπου γης – αλλά ακόμη δεν ξέραμε ότι υπάρχει.

Τότε που βοήθησα τον πρώην μου να με ξεπεράσει

Παλιάς συνομιλίας το ανάγνωσμα – έτσι, για να εκνευριστώ λιγάκι και να ξεκινήσει καλά η μέρα. Αν κάποιος ντρέπεται που έστειλε κατά λάθος like στον πρώην του τρεις μήνες μετά την τελευταία επικοινωνία, ας ρωτήσει εμένα. Που αντί για το “Χ” έκανα κλικ πάνω στην καμερούλα. Απάντησε. Αν ήμουν στις ομορφιές μου; Νομίζω φτάνει να πω ότι ήδη είχαμε μπει σε καραντίνα και ότι έκτοτε δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ.

Τότε που κάμφθηκαν οι πρωτόγονες αντιστάσεις μου

Έκλαμψη ευφυΐας: Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα αυτοκολλητάκι στη webcam, σκέφτηκα. Και το κόλλησα – εξαιρετικά χαριτωμένο, έχω να πω. Ξέρετε τι δεν ήταν χαριτωμένο; Όταν ξεκόλλησε, ενώ παρακολουθούσα παράδοση του μεταπτυχιακού. Ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ευτυχώς σκεπασμένη, αλλά… Ανάσκελα. Στη γνωστή πόζα όπου κανείς μας δεν έχει λαιμό – και όλοι μας έχουμε προγούλι.

Επιτέλους, η τεχνολογία με λυπήθηκε

Μπορεί τα laptop μας να είναι υπερβολικά εξυπνότερα από μας, όμως θα μπορούσαν να δείχνουν έστω λίγη κατανόηση. Το τελευταίο μου (πολύ) πρόσφατο απόκτημα, το HP Envy x360, το κάνει – ειδικά σε ό,τι αφορά την κάμερα. Όπως και άλλα μοντέλα της HP (HP Envy Laptop, HP Spectre x360, HP Pavillion  Laptop, HP Pavillion x360) έχει ενσωματωμένο έναν διακόπτη με την αρκετά… επεξηγηματική ονομασία “Webcam Kill Switch”. Κλείνοντάς τον, διακόπτεται η παροχή ρεύματος στην webcam – ενώ αντιθέτως η αξιοπρέπειά μου διατηρείται ζωντανή.

Ίσως ακόμη πιο σημαντικό: Το γεγονός ότι πρόκειται για hardware, σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να σταματήσω να ανησυχώ και για το ενδεχόμενο κάποιος να “χακάρει” την κάμερά μου. Ναι, δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά και κανείς δεν θέλει να τα ζήσει – ειδικά μπροστά σε ένα laptop που χάρη στον 360 σχεδιασμό του, μας κάνει πολύ πιο “δημιουργικούς” στις πόζες που καθόμαστε μπροστά του.

Πλέον, αν μη τι άλλο, θα γελοιοποιούμαι μόνο από κοντά. Μάθετε περισσότερα για τα νέα laptop της HP εδώ.