Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα, ο πανευρωπαϊκός μαραθώνιος καινοτομίας EUvsVirus για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, με 393 ελληνικές συμμετοχές και σημείο επαφής του ελληνικού ψηφιακού συστήματος καινοτομίας την ομάδα διοργάνωσης του Antivirus Crowdhackathon της Περιφέρειας Αττικής.

Πραγματοποιείται το διάστημα 24-26 Απριλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της επιτρόπου για την καινοτομία, έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και νεολαία Mariya Gabriel, σε στενή συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λίγο μετά την έναρξη να κάνουν την εγγραφή τους εδώ. Οι συμμετέχοντες μέχρι στιγμής είναι 13.900 με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 9η θέση, μετά από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η εθνική συνάντηση με τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, με πρωτοβουλία της ομάδας του Antivirus Crowdhackathon της Περιφέρειας, που έχει αναλάβει και τον ρόλο του National Curator για τη χώρα. Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία και τις θεματικές περιοχές του EUvsVirus αλλά και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με στόχο την προώθησή της σε εθνικό επίπεδο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για την επιστροφή στην κανονικότητα επισημαίνοντας πως «όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ομάδες που θα διακριθούν και στην εθνική προσπάθεια αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης, σημειώνοντας ότι το ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια ως Ambassador αλλά και στο 2ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon, υποστηρίζοντας ομάδες που θα προτείνουν λύσεις στον χώρο του Πολιτισμού.

Επίσης χαιρέτησαν οι ευρωβουλευτές Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και Νίκος Ανδρουλάκης (Κίνημα Αλλαγής) οι οποίοι σημείωσαν ότι θα στηρίξουν τις καινοτόμες λύσεις των ελληνικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr