Ο άγνωστος πόλεμος των drones στο Αιγαίο
Η ανησυχία για ένα «θερμό επεισόδιο» n Αγώνας ταχύτητας στο «Πεντάγωνο» για να καλυφθεί η τουρκική υπεροπλία n Ποιες συμπαραγωγές εξετάζονται από το υπουργείο Αμυνας
Και στον Εβρο αλλά και στο Αιγαίο οι Ενοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν τους «ιπτάμενους κατασκόπους», τα UAVs που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, τα οποία, αν και παλιάς τεχνολογίας, αποδείχτηκαν υπερπολύτιμα για την επιτήρηση και τη συλλογή πληροφοριών στο πλαίσιο αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.
Οι επιτελείς του «Πενταγώνου» γνωρίζουν καλά ότι στις επιχειρήσεις διάρκειας… δευτερολέπτων του 21ου αιώνα και στα επεισόδια «ασύμμετρων και υβριδικών απειλών» τα UAVs αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο για κάθε Στρατό.
Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα από τα προγράμματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», που θα παραμείνουν ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες των εξοπλιστικών, μολονότι αρκετά αναγκαστικά θα «φρενάρουν» εξαιτίας του κορωνοϊού.
-Πόσα και ποια είναι τα UAVs που διαθέτουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Πώς κατανέμονται ανά όπλο
-Με ποια σύγχρονα UAVs θα ενισχυθεί σύντομα το ελληνικό οπλοστάσιο των «ιπτάμενων κατασκόπων»
-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες με χώρες και εταιρείες που έχουν χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία
- Ματιέ Κασοβίτς: «Είμαστε όλοι κλέφτες» – Aκυρώνει τους εχθρούς της ΑΙ στο σινεμά, προφητεύει το αύριο
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ μετά την 4η αγωνιστική (pic)
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Εκτόξευση σχεδόν 25% στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων – Σε κλοιό πιέσεων οι εταιρείες





