Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση από κοινού με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η συντριπτική πλειοψηφία των 2.928 δειγμάτων που εξετάστηκαν, ήταν αρνητική. Τα στατιστικά που παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αφορούσαν την περίοδο 20 Μαρτίου- 20 Απριλίου, ενώ τόνισε πως από δύο πτήσεις που έφτασαν στην χώρα την Τετάρτη, βρέθηκε θετικό ένα δείγμα.

«Έφτασαν στη χώρα μας δύο τακτικές πτήσεις με 157 επιβάτες συνολικά, οι οποίοι εξετάστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και μόνο ένα τεστ προέκυψε θετικό. Συνολικά σε ένα μήνα, από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου, έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό οι επιβάτες 36 πτήσεων εξωτερικού, συνολικά 2.928 άτομα. Το 97,81% των τεστ βγήκε αρνητικό και μόλις το 2,19% θετικό», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι επιβάτες των οποίων το τεστ βγήκε θετικό, παρέμειναν στο ξενοδοχείο όπου είχαν μεταφερθεί και για τις 14 μέρες της καραντίνας τους, ενώ οι υπόλοιποι των οποίων τα τεστ ήταν αρνητικά, είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την καραντίνα τους στον τόπο διαμονής που είχαν δηλώσει, όπου και ελέγχονταν ως προς την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού τους, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο