Νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές, αριθμό εισακτέων γύρω στους 78.300 νέους και νέες, πιο αυστηρές προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο από την επόμενη χρονιά (κάτι που στο Λύκειο αποτελεί τη «γέφυρα» για τη σύνδεσή του με το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ) προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα και σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, είδαμε αύξηση των μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις που δίνονται στο τέλος του καλοκαιριού από την επόμενη χρονιά, επιστροφή της αναγραφής της διαγωγής των μαθητών στους τίτλους σπουδών, μείωση των επιστημονικών κατευθύνσεων στο Λύκειο από 4 σε 3 και επιστροφή των Λατινικών για τους μαθητές που θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στη Β’ Λυκείου, όπως έχουν ήδη γράψει «ΤΑ ΝΕΑ».

Καινούργια «είδηση» αποτέλεσε η φιλοσοφία του «κόντρα μαθήματος» και της ευρείας μόρφωσης, δηλαδή της διδασκαλίας πριν από τις Πανελλαδικές ενός μαθήματος από την «αντίθετη» επιστημονική κατεύθυνση κάθε υποψηφίου, κάτι που φέρνει τα Μαθηματικά ή την Ιστορία να διδάσκονται σε όλους ανεξαιρέτως. Τα μαθήματα αυτά όμως δεν θα διδάσκονται πανελλαδικά.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε μια «ηλεκτρονική» συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, επαναλαμβάνοντας ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες για να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις εντός του Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, η οποία και θα καθορίσει αυτή την απόφαση.

-Κόφτης στις μετεγγραφές. Τι θα ισχύει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά να έχει πετύχει τη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος πλην 2.750 μορίων.

-Οι αλλαγές στα πρότυπα σχολεία

-Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr