Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αγωνία στο Κρανίδι - Αναμένονται τα αποτελέσματα 115 δειγμάτων

Κοροναϊός : Αγωνία στο Κρανίδι – Αναμένονται τα αποτελέσματα 115 δειγμάτων

Τα 62 από τα 177 δείγματα ήταν αρνητικά,  ενώ σήμερα αναμένονται αποτελέσματα των υπόλοιπων δειγμάτων. Από το σύνολο των αποτελεσμάτων στα δείγματα που πάρθηκαν θα κριθεί και το εάν τα μέτρα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Με αγωνία περιμένουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έγιναν σε 177 άτομα τα οποία είχαν επαφές με τους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή.

Τα 62 από τα 177 δείγματα ήταν αρνητικά,  ενώ σήμερα αναμένονται αποτελέσματα των υπόλοιπων δειγμάτων. Από το σύνολο των αποτελεσμάτων στα δείγματα που πάρθηκαν θα κριθεί και το εάν τα μέτρα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Η περιοχή ήδη βρίσκεται σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση  150 κρουσμάτων του φονικού ιού στη -στεγανοποιημένη πλέον- δομή προσφύγων.

Επί τόπου στο Κρανίδι μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στην περιοχή, ενώ τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα καραντίνας που θα εκπνεύσουν σε 13 ημέρες.

Το αποτέλεσμα θα κρίνει την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων

Το αν θα ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα, ωστόσο, θα κριθεί από το αποτέλεσμα του συνόλου των δειγμάτων που ελήφθησαν, κατά την επίμονη και σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών των φιλοξενουμένων στη δομή.

Πάντως το γεγονός ότι 62  δείγματα που ελέχθησαν είναι αρνητικά, δίνει μια καλή εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή της Ερμιονίδας. Τεστ έχουν αρχίσει να γίνονται σε εργαζόμενους σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς, καθώς πιθανότατα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό.

Χθες το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σύσκεψη στην περιοχή με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος τονίζοντας ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο απήθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο», συμπλήρωσε.

Πλέον έξω από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι ο στρατός έχει στήσει σκηνές, αφού εκεί θα γίνεται ο συντονισμός για τον έλεγχο των μέτρων της καραντίνας, ενώ θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο. Ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας.

Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Παίδων

Την ίδια ώρα ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους η είδηση για τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων, δυο μικρών παιδιών από την προσφυγική  δομή, τα  οποία έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό, ύστερα από αίτημα του πατέρα τους που ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια για προληπτικούς λόγους.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024