Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε χτες από δημοσίευμα του CNN έκανε επέμβαση καρδιάς και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ κρίσιμη.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει ύστερα από καρδιολογική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στις 12 Απριλίου. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εκτιμάται ότι είναι περίπου 36 ετών.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN αναφέρει πως σύμφωνα με αξιωματούχο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Το ίδιο αναφέρει και το Bloomberg τονίζοντας πως ο Λευκός Οίκος πληροφορήθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του Κιμ επιδεινώθηκε σοβαρά μετά την επέμβαση.

Η νοτιοκορεατική ιστοσελίδα NK υποστηρίζει ότι ο Κιμ εισήχθη σε νοσοκομείο στις 12 Απριλίου για επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Η υγεία του παχύσαρκου 36χρονου ηγέτη της Βόρειας Κορέας φέρεται να έχει υποστεί σοβαρή βλάβη από το κάπνισμα, την κακή διατροφή και τον μεγάλο φόρτο εργασίας. Ο Κιμ αναρρώνει σύμφωνα με την ιστοσελίδα  σε έπαυλη του όρους Μιοχιάνγκ βόρεια της Πιονγιάνγκ. «Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Κιμ να αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα από τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας των πολλών του εκδρομών στο ιερό όρος Παεκτού», ανέφερε η ιστοσελίδα NΚ.

Ωστόσο δεν έχουν την ίδια άποψη αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας, οι οποίοι διέψευσαν τις παραπάνω πληροφορίες, ενώ η νοτιοκορεατική προεδρία υπογράμμισε ότι το απομονωμένο σταλινικό καθεστώς δεν δείχνει σημάδια αναταραχής, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος υγείας του Κιμ

Το μόνο διαφορετικό, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί μία ένδειξη αλλαγών στην προεδρεία της Βόρειας Κορέας είναι η εμφάνιση μετά από πολύ καιρό της αδελφής του Κιμ, Κιμ Γιο Γιονγκ,.

H δυναστεία των Κιμ στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ποτέ αναφέρει ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κιμ σε περίπτωση που κριθεί ανίκανος να κυβερνήσει και χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με τα παιδιά του οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αδελφή του και πρόσωπα πιστά σε αυτόν θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν μέχρι κάποιο από τα παιδιά του να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Ο Κιμ έγινε ηγέτης της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011 από καρδιακή προσβολή.

Κάθε αλλαγή στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας εγείρει την πιθανότητα κενού εξουσίας ή κατάρρευσης της δυναστείας των Κιμ, η οποία κυβερνά τη χώρα από την ίδρυσή της το 1948.

Μέχρι στιγμής ο καθένας από τους τρεις Κιμ που έχει κυβερνήσει τη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχει παραμείνει στην εξουσία κυβερνώντας με σιδηρά πυγμή. Αλλά υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας και οι βαλλιστικοί της πύραυλοι έχουν αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ποιος θα έπαιρνε τον έλεγχο αυτών των όπλων.

Γιατί κανείς δεν ξέρει τίποτα για τις κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ωστόσο βασικό ερώτημα παραμένει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη μυστικοπάθεια σχετικά με την ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν και την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Ο Αντρέι Λάνκοφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κούκμιν στην Νότια Κορέα και ειδικός σε θέματα της βόρειας Κορέας, λέει ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις οικείες λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του Κιμ Γιονγκ Ουν και «δεν επιδιώκουν να μιλήσουν γι’ αυτήν, γιατί προτιμούν να παραμείνουν ζωντανοί». «Είναι μια πολύ σκοτεινή επιχείρηση» είπε. «Αυτοί (οι άνθρωποι κοντά στον Κιμ) έχουν πολύ λίγα να κερδίσουν εάν πουν σε όλους όσα γνωρίζουν».

Επίσης πολύ λίγες λεπτομέρειες για την Βόρεια Κορέα αποκαλύπτονται που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από το κράτος. Όσοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα, προσφέρουν ανεκτίμητες πληροφορίες, αλλά η αποστασία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Οι ειδικοί και οι αναλυτές που μελετούν την Βόρεια Κορέα βασίζονται στα πάντα, από δορυφορικές εικόνες κινήσεων προσωπικού έως ανάλυση των διαγγελμάτων της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο