Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UEFA : Υπογραφή σε «υγειονομικό πρωτόκολλο» για επανέναρξη των πρωταθλημάτων

UEFA : Υπογραφή σε «υγειονομικό πρωτόκολλο» για επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Η UEFA θα μοιράσει «υγειονομικό πρωτόκολλο» με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να το υπογράψουν λίγκες και ομάδες, να τηρήσουν τα μέτρα και έτσι να πάμε σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκονται τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης όσον αφορά την επανεκκίνησή τους μετά τη διακοπή λόγω του κοροναϊού.

Η UEFA ακόμα μια φορά έδωσε… εντολή να εξαντληθούν οι πιθανότητες για να επιστρέψει η δράση στα πρωταθλήματα, και αν εξαιρέσουμε την Ολλανδία, που με κυβερνητική απόφαση βάζει οριστικό λουκέτο, στις περισσότερες χώρες οι ομάδες ετοιμάζονται να επιστρέψουν αρχικά στις προπονήσεις και εν συνεχεία να μπουν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Στην Ελλάδα οι περισσότερες ομάδες έχουν δώσει εντολή στους παίκτες τους να επιστρέψουν για να ξεκινήσουν την προετοιμασία στα μέσα Μαΐου, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία μπορεί να έχουν χτυπηθεί πολύ από τον κοροναϊό, αλλά θεωρούν απαραίτητο να γυρίσει το ποδόσφαιρο, έστω και με κλειστές τις πόρτες, για να μπορεί ο κόσμος να ξεσκάσει παρακολουθώντας αγώνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Άποψης, για να γίνουν οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη πρέπει οι λίγκες να υπογράψουν «Υγειονομικό Πρωτόκολλο», το οποίο θα εκδοθεί από την UEFA.

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι όροι υγιεινής, προκειμένου να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Ποιες θα είναι οι τρεις προϋποθέσεις;

  • Οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Θα γίνεται απολύμανση στα αποδυτήρια των γηπέδων για ποδοσφαιριστές, διαιτητές, καθώς και σε χώρους για τα ΜΜΕ.
  • Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, οι μασέρ, οι διερμηνείς και κάθε άλλος εισερχόμενος θα έχουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Ένα πρωτόκολλο απαραίτητο προκειμένου να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα, μεταξύ αυτών και η ελληνική Σούπερ Λίγκα.

Αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας μεταξύ των ομάδων της Λίγκας.

Η υπογραφή και η εφαρμογή του «Υγειονομικού Πρωτοκόλλου» θα είναι υποχρεωτική για όλες τις ομάδες, διαφορετικά δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν και δε θα αγωνιστούν ούτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Αυτά απαιτεί η UEFA: υπογραφή στο υγειονομικό πρωτόκολλο, συμμετοχή στο υπόλοιπο της σεζόν και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024