Στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εντός του Ιουνίου, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν  φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις οριστικές ημερομηνίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και για τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Σχέδιο για σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι η σταδιακή σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Στο υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται οι πυρετώδεις συσκέψεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, πως και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και με ποιον τρόπο θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Φαίνεται πως το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την συνθήκες υγιεινής στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τάξεις.

Πάντως,  δεν πρόκειται να βρεθούν από την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές μαζί στα σχολεία. Ενδεχομένως να επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών.

Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις όπως να υπάρχουν – όπου μπορεί να γίνει – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, ενώ στο ζήτημα είναι πιθανό να αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα μιλήσει αναλυτική για το πως θα γίνει η σταδιακή επιστροφή της κανονικότητας σε όλους τους τομείς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr