Επικαλούμενος την άψογη συμπεριφορά των πολιτών του Βόλου στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων για την αποτροπή μετάδοσης του κοροναϊού ο δήμαρχος της πόλης ζητά το άνοιγμα της παραλίας και την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Προτού καν ανακοινωθούν τα κυβερνητικά μέτρα για την «επόμενη μέρα» ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με επιστολή του προς τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά ζητά τη άρση των περιορισμών μέτρων.

«Οι προτάσεις τελούν υπό την κρίση της κυβέρνησης και θα αξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και καθώς μετά από τους επισταμένους ελέγχους που διενεργήσατε με τον ΕΟΔΥ δεν διαπιστώθηκε ούτε ένα κρούσμα μεταξύ των Ρομά στην περιοχή μας, να εξετάσετε την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, η διακοπή λειτουργίας των οποίων έχει σημαντικά δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής (μεταξύ των οποίων σημειωτέον δεν υπάρχει ούτε μία άδεια σε πολίτη καταγωγής Ρομά), αλλά και τους καταναλωτές που προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα και σε φθηνές τιμές. Και δεύτερον να αποδοθεί στην κυκλοφορία, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για περίπατο-αναψυχή και άσκηση το κεντρικό τμήμα της παραλίας του Βόλου, από Κ. Καρτάλη μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου (συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο