Οι Δανοί μπορούν πλέον να κόψουν και να βάψουν τα μαλλιά τους σε κομμωτήρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, καθώς η σκανδιναβική χώρα προχώρησε σε μερική χαλάρωση μέτρων για τον κοροναϊό.

«Έχουμε τρελή δουλειά. Εννοώ ότι δεν έχουμε διαθέσιμο ραντεβού για τις επόμενες δύο εβδομάδες» λέει στο BBC ο Phil Olander, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Η άρση των μέτρων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή πυροδότησε μπαράζ αιτημάτων για ραντεβού. Μάλιστα, ο Olander ισχυρίζεται ότι το σύστημα κρατήσεών του κατέρρευσε.

Ένας άλλος κομμωτής λέει πως πλέον δεν έχει χρόνο για άλλα ραντεβού τις επόμενες τρεις εβδομάδες και πως θα εργαστούν με υπερωρίες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση.

Άλλες επιχειρήσεις, όπως κέντρα τατουάζ, αισθητικοί, οδοντίατροι και οπτικοί μπορούν πλέον να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, ενώ επιτρέπονται επίσης τα μαθήματα οδήγησης. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένες οδηγίες

«Πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε πελάτη. Απολυμαίνουμε όλο τον πάγκο, τα εργαλεία, τα πάντα, από το πόμολο της πόρτας έως το μηχάνημα με τις πιστωτικές κάρτες. Είναι πολύ δουλειά» λέει ο Phil Olander.

Επίσης, ο χώρος αναμονής έχει αναδιαταχθεί και δεν υπάρχουν πλέον περιοδικά για ανάγνωση. Τα περισσότερα κομμωτήρια φαίνονταν έτοιμα για την πρώτη τους ημέρα. Κάποιοι φοράνε μάσκες, αν και δεν είναι υποχρεωτικό.

Μερικοί επαγγελματίες λένε πως μπορεί η δουλειά που τους περιμένει να είναι αρκετή, αλλά σημειώνουν ότι απουσιάζουν οι ηλικιωμένοι από τα ραντεβού τους, καθώς μάλλον είναι ακόμη διστακτικοί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο