Η Ιταλία αναμένεται να ανακοινώσει πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας τα σχέδια της για τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, κάτι που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ειδικότερα σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Μεγάλο ποσοστό των πολιτών έχουν κουραστεί από τις έως τώρα προσπάθειες και θα ήθελαν να δουν μια μεγάλη χαλάρωση των μέτρων ή ακόμη και την καθολική κατάργησή τους. Έπειτα, είναι η ανάγκη των εταιρειών να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο. Μακάρι να μπορούσα να πω «ας τα ξανανοίξουμε όλα τώρα αμέσως κι ότι αρχίζουμε από αύριο το πρωί. Μια τέτοια απόφαση όμως θα ήταν ανεύθυνη. Θα έκανε την καμπύλη μετάδοσης να ανεβεί με ανεξέλεγκτο τρόπο και θα ακύρωνε όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα», έγραψε ο Κόντε σε ανάρτηση στο Facebook.

Άρση με καλά δομημένο σχέδιο

«Θα πρέπει να ενεργήσουμε στη βάση ενός εθνικού σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυθόρμητες αποφάσεις για να ικανοποιηθεί μέρος της κοινής γνώμης ή οι απαιτήσεις ορισμένων κατηγοριών παραγωγής, μεμονωμένων εταιρειών ή συγκεκριμένων περιοχών. Η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση ένα καλά δομημένο σχέδιο. Πρέπει να ξανανοίξουμε με βάση ένα πρόγραμμα που θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες και θα διασταυρώσει όλα τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Ας μην είμαστε αυστηροί με τη χώρα μας

Σημείωσε τέλος ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με θάρρος, διαύγεια και αποφασιστικότητα. Θα ενεργήσουμε προς το συμφέρον ολόκληρης της χώρας. Προς το συμφέρον των πολιτών στον βορρά, στο κέντρο, στο νότο και στα νησιά. Ποτέ δεν θα επιτρέψω να προκληθούν διαιρέσεις. Πρέπει να πορευτούμε μαζί και να διατηρήσουμε υψηλά το φρόνημα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Κι ας πάψουμε να είμαστε αυστηροί με τη χώρα μας. Ολος ο πλανήτης αγωνίζεται, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή την πολύ σκληρή δοκιμασία», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr