Σε δραματικά υψηλά ποσοστά παραμένουν οι νεκροί από το κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοίνωσε 873 ακόμη θανάτους σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.408 και στις τέσσερις χώρες.

Μόνο στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 778 σε μια ημέρα και η χώρα μετρά συνολικά 17.287 θύματα.

Η σημερινή άνοδος των θανάτων είναι σχεδόν διπλάσια από τη χθεσινή αύξηση των 449, η οποία ήταν πιθανώς χαμηλότερη επειδή πολλά στοιχεία καθυστερούν να καταγραφούν λόγω του Σαββατοκύριακου.

41% περισσότερα τα συνολικά θύματα

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από τον Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και στα οποία περιλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου κατέγραψε 13.121 θανάτους, σε σύγκριση με τους 9.288 που είχαν ανακοινωθεί στον καθημερινό απολογισμό που ανακοινώνει η κυβέρνηση γι’ αυτούς που πέθαναν σε νοσοκομεία.

Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κοροναϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, ο Covid-19 αναφέρεται σε περισσότερα από τα μισά πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν την εβδομάδα αυτή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr