Στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, στο χώρο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, κατέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δικτατορία του κεφαλαίου

Στο χώρο πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση από το ΚΚΕ προκειμένου να τιμηθούν η μνήμη και η προσφορά των θυμάτων της χούντας, όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και υπέστησαν βασανιστήρια, συμβάλλοντας με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.

Σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «στις συνθήκες της πανδημίας του κοροναϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Τιμάμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Σήμερα, σε ιδιαίτερες, διαφορετικές οπωσδήποτε συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας. Στις συνθήκες της πανδημίας του κοροναϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Μένουμε γεροί, μένουμε δυνατοί, όρθιοι. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Σπύρο Χαλβατζή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr