Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο : Ανέκαμψε η τιμή του μετά την χθεσινή βουτιά

Πετρέλαιο : Ανέκαμψε η τιμή του μετά την χθεσινή βουτιά

Μετά τις σκηνές απόλυτου χάους που εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου ανέκαμψε η τιμή του στην αγορά της Ασίας. 

Μετά τις σκηνές απόλυτου χάους που εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου ανέκαμψε η τιμή του στην αγορά της Ασίας.

Η τιμή του βαρελιού ενός είδους αμερικανικού αργού, που βυθίστηκε χθες Δευτέρα βαθιά σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά στην ιστορία, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού, ανέκαμψε σήμερα στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Μάιο ανερχόταν λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς στο 0,56 δολάριο, έναντι των –37,63 δολαρίων, της τιμής χωρίς ιστορικό προηγούμενο στην οποία είχε κλείσει χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα.

To χθεσινό σφυροκόπημα

Άνευ προηγουμένου σφυροκόπημα δέχθηκε χθες το αμερικανικό αργό, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ φουσκώνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την ώρα που η οικονομία βυθίζεται σε επώδυνη ύφεση και η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι παραγωγοί έφτασαν να πληρώνουν περισσότερα από 40 δολάρια στους αγοραστές για να ξεφορτωθούν το πετρέλαιό τους, το οποίο δυσκολεύονται πια να αποθηκεύσουν. Όταν σταμάτησαν οι συναλλαγές, το αργό έκλεισε στα -37,63 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση 305%, ή 55,90 δολαρίων το βαρέλι σε σχέση με την Παρασκευή, όταν η τιμή του αργού κινούνταν στα 18 δολάρια το βαρέλι.

Οι αρνητικές τιμές, όπως σημειώνουν οι Financial Times, είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της κρίσης στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς τα lockdowns που έχουν επιβάλει οι αρμόδιες αργές για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού μείωσαν τη ζήτηση για αργό κατά περισσότερο από 30%. Παράλληλα, οι τιμές του αργού έχουν πληγεί σοβαρά από τους φόβους για μια βαθιά παγκόσμια ύφεση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών της Covid-19 παγκοσμίως.

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα προσθέσουν 75 εκατ. βαρέλια αργού στο στρατηγικό τους απόθεμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αξιοποιήσει την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου για να αγοράσει 75 εκατομμύρια βαρέλια αργού και να τα προσθέσει στο στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ.

«Θα ανεφοδιάσουμε πλήρως το στρατηγικό μας απόθεμα πετρελαίου» ανέφερε ο Τραμπ, εξηγώντας πως η κυβέρνησή του θα αγοράσει «ως και 75 εκατομμύρια βαρέλια» για να το καλύψει πλήρως. Ο Ρεπουμπλικάνος έκανε την παραπάνω δήλωση στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού.

Η τιμή του αργού κατέρρευσε χθες στις διεθνείς αγορές. Οι τιμές ορισμένων ειδών αμερικανικού αργού υποχώρησαν μάλιστα κάτω από το μηδέν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024