Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γερμανία : Αναλαμβάνει το κόστος νοσηλείας Ευρωπαίων ασθενών στα νοσοκομεία της

Κοροναϊός – Γερμανία : Αναλαμβάνει το κόστος νοσηλείας Ευρωπαίων ασθενών στα νοσοκομεία της

«Η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος της νοσηλείας των ασθενών» από την ΕΕ, «διότι αυτή είναι η δική μας άποψη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, την ώρα που η χώρα του δέχεται δριμεία κριτική για την άρνησή της στην έκδοση ευρωομολόγων.

Η Γερμανία θα αναλάβει τα έξοδα για τη νοσηλεία των Ευρωπαίων ασθενών με covid-19 που χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το κόστος της νοσηλείας των ασθενών αυτών εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος της νοσηλείας των ασθενών» από την ΕΕ, «διότι αυτή είναι η δική μας άποψη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», εξήγησε ο Σπαν.

Το Βερολίνο έχει αναλάβει μέχρι στιγμής «περισσότερους από 200 ασθενείς με κοροναϊό» από την ΕΕ και διαθέτει «την ικανότητα, αν χρειαστεί, να δεχθεί και άλλους», πρόσθεσε ο υπουργός, την ώρα που η χώρα του δέχεται δριμεία κριτική για την άρνησή της στην έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στις χώρες της ΕΕ.

«Υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη» πλέον η πανδημία στη Γερμανία

Η Γερμανία, που έχει πληγεί λιγότερο από γειτονικές της χώρες από την επιδημία covid-19 και η οποία διαθέτει περισσότερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δέχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες Ευρωπαίους ασθενείς, ανάμεσά τους Γάλλους και Ιταλούς, προκειμένου να μειώσει το βάρος στα συστήματα υγείας των χωρών τους.

Η επιδημία στη Γερμανία είναι πλέον «υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», δήλωσε την Παρασκευή ο Σπαν.

Μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν καταγραφεί 141.672 κρούσματα και 4.400 θάνατοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024