Μπορεί το Grand Prix του Μπαχρέιν, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου, να αναβλήθηκε, ωστόσο οι μηχανικοί της Φόρμουλα 1 στο κρατίδιο αυτό, βρήκαν έναν εξαιρετικό τρόπο προκειμένου να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, κατασκεύασαν αναπνευστήρες, οι οποίοι προορίζονται για ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστική βοήθεια, αλλά δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πρόκειται για μία συσκευή (σ.σ. για την ακρίβεια δύο διαφορετικές συσκευές) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα αναπνευστικής θεραπείας, το τμήμα ιατρικού εξοπλισμού και τους γιατρούς στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ιατρικού συγκροτήματος Salmaniya.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε τα σχέδια για αυτές τις συσκευές σε όλους τους οργανισμούς που αναζητούν παρόμοιες λύσεις», δήλωσε ο Φαγέζ Ραμζί Φαγιέζ, ένας από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στο εγχείρημα και πρόσθεσε: «Αναζητήσαμε τρόπους για να υποστηρίξουμε την καταπολέμηση της COVID-19. Οι μηχανικοί μας ανέλαβαν αυτήν την πρόκληση σχεδιάζοντας αυτήν την αναπνευστική συσκευή, κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από COVID-19.»
Τα πρωτότυπα των αναπνευστήρων, έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας του Μπαχρέιν. Η κατασκευή των πρώτων 100 αναπνευστικών συσκευών βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργαστήρια και τα σχέδια θα διατίθενται δωρεάν σε οργανισμούς ανά την υφήλιο.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Στην τελική φάση του Μουντιάλ του προσεχούς καλοκαιριού πέρασαν Τουρκία, Σουηδία , Βοσνία και Τσεχία. Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι 12 όμιλοι της διοργάνωσης και το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ο Αντώνης Τσιφτσής έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής κάτω από τα δοκάρια και μίλησε για το παρόν και για το μέλλον, ενώ δεν έκρυψε πόσο χαρούμενος είναι