Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο ευρωπαϊκό του στην Πυλαία

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο ευρωπαϊκό του στην Πυλαία

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Μακάμπι στον τελικό της Euroleague στην Πυλαία και «έραβε» το δεύτερο από τα έξι αστέρια στη φανέλα του.

Στις 20 Απριλίου του 2000 ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο στο Final 4 της Θεσσαλονίκης. Ήρωας του τελικού με τη Μακάμπι, ένα αγαπημένο παιδί των Ισραηλινών, ο συμπατριώτης τους Όντεντ Κάτας που χάρισε τον τίτλο στην ελληνική ομάδα!

Ο Κάτας πέτυχε 17 πόντους απέναντι στην ομάδα της πατρίδας και της καρδιάς του, κι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην νίκη με 73-67 στον τελικό της Θεσσαλονίκης στο νεόδμητο, τότε “παλατάκι” της Πυλαίας.

Παρά την πίκρα τους οι φίλαθλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ δίδαξαν πολιτισμό και αγκάλιασαν τον Κάτας, έως που τον αποθέωσαν έπειτα από τη λήξη του αγώνα.

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα ήταν ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού σε εκείνο το Final 4. Αναδείχθηκε μάλιστα MVP αφού με 20 πόντους κέρδισε στην μονομαχία των δύο κορυφαίων σέντερ εκείνης της διετίας στην Ευρωλίγκα, τον αείμνηστο Νέιτ Χάφμαν.

Ο Αμερικανός σέντερ της Μακάμπι, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα πριν από λίγα χρόνια, πήρε την “εκδίκησή” του έναν χρόνο αργότερα στον τελικό της Σουπρολίγκ, στο Παρίσι.

Στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 81-71 την Εφές Πίλσεν, ενώ η Μακάμπι νίκησε την Μπαρτσελόνα του Ευθύμη Ρεντζιά με 65-51.

Ήταν η πρώτη χρονιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς που την ίδια χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, του στέρησε την ευκαιρία να κάνει triple crown αφού τον νίκησε στον τελικό του Ginal 4 του Κυπέλλου, που είχε γίνει επίσης στην Πυλαία.

Ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Παναθηναϊκό που άνοιξε… λογαριασμό το 1996 και θα συνέχιζε για πολλά χρόνια αργότερα.

strong>Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-67 (36-36)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τζεντίλε 3, Αλβέρτης 4, Μποντιρόγκα 9, Ρότζερς 4, Ρέμπρατσα 20, Κάτας 17, Φώτσης 9, Μπερκ 7, Κοχ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): ΜακΝτόναλντ 11, Σαρπ 5, Χένεφελντ, Χάφμαν 26, Κόμετζις 3, Μπρίσκερ 13, Τζάμσι 3, Σέφερ 6, Σέλεφ, Πόπα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024