Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ESM : Θα χρειασθούν τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ ακόμη για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης

ESM : Θα χρειασθούν τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ ακόμη για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης

Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει ακόμα 500 δισεκατομμύρια για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών από την πανδημία, τονίζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

H Eυρώπη θα χρειασθεί για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία του κοροναϊού, τουλάχιστον μισό τρισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον από τους θεσμούς της ΕΕ, πέραν της πρόσφατης συμφωνίας για πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρεθούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια είναι μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κοινοτικού προϋπολογισμού, δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της «Corriere della Sera».

«Να συζητήσουμε νέα εργαλεία με ανοικτό μυαλό»

«Θα έλεγα ότι για τη δεύτερη φάση θα χρειασθούμε τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ επιπλέον από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενδεχομένως και περισσότερα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλιγκ στην ιταλική εφημερίδα.

«Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται να συζητήσουμε νέα εργαλεία με ανοικτό μυαλό, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τους υφιστάμενους θεσμούς, καθώς είναι πιο εύκολο έτσι, ειδικά μέσω της Κομισιόν και του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν στις 9 Απριλίου συνολικό δίχτυ προστασίας για κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού, συνολικού ύψους 540 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, συμφώνησαν ότι η Ευρωζώνη -με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προβλέπει ύφεση 7,5% για φέτος λόγω της πανδημίας- θα χρειασθεί χρήματα για την ανάκαμψη αν και οι χώρες-μέλη είχαν διαφορετικές ιδέες για το συνολικό ύψος και τον τρόπο άντλησης των αναγκαίων κονδυλίων.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024