Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Σε καθοδική πορεία για πρώτη φορά η καμπύλη του κοροναϊού

Νέα Υόρκη: Σε καθοδική πορεία για πρώτη φορά η καμπύλη του κοροναϊού

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντριου Κουόμο. προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή

Αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα νέα από τη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού το τελευταίο διάστημα. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, η καμπύλης του ιού βρίσκεται για πρώτη φορά σε καθοδική πορεία.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντριου Κουόμο. προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.

«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας» προειδοποίησε.

Η Νέα Υόρκη κατέγραψε 507 θανάτους από κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες, συνεχίζοντας την πτωτική της τάση. Είναι καλά νέα, είπε ο Κουόμο, «μόνο σε σύγκριση με τα τρομερά νούμερα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην αμερικανική μεγαλούπολη έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότεροι των 13.000 θάνατοι και περί τα 236.000 κρούσματα της νόσου του κοροναϊού.

Ο Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθούν μαζικά ορολογικά τεστ αντισωμάτων για να προσδιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει ανακοινώσει την παράταση έως τις 15 Μαΐου των μέτρων καραντίνας στην πολιτεία.

1,5 εκατομμύρια μάσκες στην πολιτεία

Στο μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ απέστειλε 1,5 εκατομμύρια υφασμάτινες μάσκες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης την Παρασκευή. Οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η κοινωνική απομόνωση (πχ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Μάλιστα, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του επιβατικού κοινού για την ανάγκη χρήσης μάσκας υπό τον τίτλο «Keep Them Covered».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία που ενθαρρύνει τους πολίτες να τραβήξουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός και δεν τηρούνται οι οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποστέλλονται στις αρχές.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024