Η χρήση των αναπνευστήρων για την διάσωση ασθενών με βαριά συμπτώματα κοροναϊού, είναι κάτι που αξιοποιούν γιατροί σε όλο τον κόσμο.

Όμως  ο Cameron Kyle-Sidell, θεράπων ιατρός στο Maimonides Medical Center in Brooklyn, διαφωνεί και μάλιστα οι απόψεις του τον τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τη θέση του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σημειώνοντας ότι ο « Covid-19 δεν είναι πνευμονία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια ασθένεια», υποστηρίζει ότι οι αναπνευστήρες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, βλάπτουν τους πνεύμονες των ασθενών με κοροναϊό.

Σύμφωνα με όσα λέει σε ένα video στο YouTube, η υψηλή πίεση ( από τους αναπνευστήρες) προκαλεί ακούσια βλάβη στους ασθενείς με κοροναϊό: «Φοβάμαι ότι αυτή η λανθασμένη θεραπεία θα οδηγήσει σε τεράστια ζημιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το Covid-19 δεν είναι πνευμονία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.»

»»Αυτοί οι ασθενείς σιγά σιγά λιμοκτονούν για οξυγόνο … και ενώ είναι στο χείλος του θανάτου, δεν μοιάζουν με ασθενείς που πεθαίνουν από πνευμονία».

https://www.youtube.com/watch?v=QWaq8HoEROU

Σύμφωνα με τον Kyle-Sidell, ο κίνδυνος, έγκειται στην ποσότητα πίεσης που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα των πνευμόνων. Πιστεύει δε,  ότι οι αναπνευστήρες πρέπει να προγραμματίζονται «διαφορετικά» για ασθενείς με κοροναϊό.

«Έχω μιλήσει με γιατρούς σε όλη τη χώρα και γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η πίεση που παρέχουμε με τους αναπνευστήρες μπορεί να βλάπτει τους πνεύμονες των ασθενών με κοροναϊό.

Πηγή: Mirror

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο