Την ανάγκη να προσαρμοστεί ολόκληρη ανθρωπότητα στη ζωή με τον κοροναϊό επανέλαβε ο καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Imperial College του Λονδίνου, Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να ζει με την απειλή του κοροναϊού για το άμεσο μέλλον και να προσαρμοστεί καταλλήλως, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί ότι μπορεί να παρασκευαστεί αποτελεσματικό εμβόλιο», προειδοποιεί ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως μιλώντας στην εφημερίδα Guardian.

Ο απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19 στη Βρετανία, εκτίμησε ότι η κοινή γνώμη δεν πρέπει να υποθέτει ότι το εμβόλιο θα παρασκευστεί σύντομα και ότι ο κόσμος θα πρέπει να προσαρμοστεί στην συνεχιζόμενη απειλή.

«Δεν παρασκευάζεται κατ’ ανάγκη ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό απέναντι στον κάθε ιό. Μερικοί ιοί είναι πολύ, πολύ δύσκολοι όσο αφορά την παρασκευή εμβολίου, επομένως για το προβλεπόμενο μέλλον θα πρέπει να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε τη ζωή μας με τον ιό αυτό ως συνεχή απειλή […] Αυτό σημαίνει να απομονώνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα και τις επαφές τους. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προστατευτούν» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα. Αυτή θα είναι μια νέα κανονικότητα για μας».

Ο δρ. Ναμπάρο δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για το μέλλον του κόσμου στην εποχή του κοροναϊού.

Την Παρασκευή, η επικεφαλής της ομάδας για τις νέες ασθένειες του ΠΟΥ, Μαρια ΒανΚέρκχοβ, δήλωσε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα τεστ αντισωμάτων που παρασκευάζονται τώρα θα δείχνουν εάν το κάθε άτομο έχει αποκτήσει ανοσία στον Covid-19 ή ότι δεν κινδυνεύει να μολυνθεί ξανά από τον ιό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο