Μπορεί να μένουμε σπίτι αυτές τις μέρες και συνήθως μπροστά από κάποια οθόνη, όμως δεν έχουμε παράπονο. Αμέτρητες ευκαιρίες για στοχασμό, φιλοσοφία και νοητά ταξίδια στον κόσμο προκύπτουν καθημερινά από «ειδικούς» και ..μη. Τη ΜεγάληΤετάρτη όμως έπεσα επάνω σε κάτι πιο «οικείο» στην τωρινή μας καθημερινότητα.

Το ηλεκτρονικό… «σούπερ-μάρκετ» και οι κατ’οικον παράδοση στην εποχή του κοροναϊού. Ήταν συζήτηση μεταξύ δύο γυναικών, της Άννας Διαμαντοπούλου προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση και της Ζήνας Μαυροειδή, που έχει ιδρύσει και διευθύνει το e-fresh.gr, το πρώτο ελληνικό καθαρά «ρομποτικό» σούπερ μάρκετ.

Από την συζήτηση που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ το οποίο ειδικεύεται στα ψηφιακά, μου λύθηκαν αρκετές απορίες για το πώς φτάνουν τελικά στην πόρτα μας τα καθημερινά ψώνια αυτές τις μέρες αλλά η αλήθεια είναι πως περισσότερο με προβλημάτισε η συζήτηση για την επόμενη μέρα και τον νέο τρόπο πια αγορών και εμπορίου στην ψηφιακή εποχή.

Ίσως οι ανάγκες που επιβάλει ο κορoναϊός να μας τράβηξαν την κουρτίνα και να είδαμε το μέλλον πιο καθαρά. Κι όχι κάπου μακριά αλλά εδώ δίπλα μας, μέσα από τις πιο απλές  και βασικές καθημερινές μας συνήθειες…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο