Το lockdown και την παντελή απουσία ανθρώπων από τους δρόμους αξιοποίησε μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Στις εικόνες που κατέγραψε ο φύλακας του πάρκου τα λιοντάρια διακρίνονται να κοιμούνται σε δρόμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν γεμάτος αυτοκίνητα και τουρίστες.

Όπως λέει ο ίδιος στο BBC, πρόκειται για ασυνήθιστο θέαμα, καθώς τα λιοντάρια συνηθίζεται να βγαίνουν στο δρόμο μόνο τις νύχτες, όταν νιώθουν την ασφάλεια της ερημιάς και να κοιμούνται εκεί μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

Ο φύλακας, ενώ έκανε περιπολία, εντόπισε πάνω από δέκα λιοντάρια να κοιμούνται στην άσφαλτο. Μάλιστα, δεν φάνηκε να τα ενοχλεί καθόλου η παρουσία του όταν πλησίασε με το όχημά του.

«Τα λιοντάρια είναι συνηθισμένα σε αυτοκίνητα με ανθρώπους. Όλα τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερο ένστικτο φόβου απέναντι σε ανθρώπους πεζούς. Οπότε, αν είχα πάει με τα πόδια δίπλα τους, δεν θα με είχαν αφήσει να πλησιάσω τόσο κοντά» δηλώνει ο ίδιος.

Δείτε τις φωτογραφίες