Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη λιγότερα κρούσματα κοραναϊού που αφορούσαν ταξιδιώτες που έφτασαν από το εξωτερικό, αλλά αυξήθηκαν οι λοιμώξεις που σχετίζονται με άτομα εντός της χώρας, με την κινεζική πρωτεύουσα να βλέπει νέα κρούσματα εντός της χώρας, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Τα νέα εισαγόμενα κρούσματα μειώθηκαν σε 34 την Τετάρτη από 36 μια ημέρα νωρίτερα, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω αυστηρών συνοριακών ελέγχων και μειωμένων διεθνών πτήσεων.

Ωστόσο, ο αριθμός των «τοπικά» μεταδιδόμενων περιπτώσεων (εκείνων που δεν είναι εισαγόμενες δηλαδή) αυξήθηκε σε 12 από 10 την προηγούμενη ημέρα, με την πόλη του Πεκίνου να βλέπει τρία νέα κρούσματα που δεν ήταν εισαγόμενα, για πρώτη φορά από τις 23 Μαρτίου.

Συνολικά, η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη, το ίδιο με μια ημέρα νωρίτερα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 82.341.

Η επαρχία Heilongjiang είδε 16 νέα κρούσματα, όλοι ήταν Κινέζοι υπήκοοι που ήρθαν από τη Ρωσία. Η επαρχία έχει γίνει η πρώτη γραμμή στον αγώνα της Κίνας να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα, καθώς μολυσμένοι Κινέζοι υπήκοοι επιστρέφουν από τη Ρωσία.

Η γειτονική αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας είχε επίσης εισαγόμενα κρούσματα από τη Ρωσία. Η Κίνα δεν περιλαμβάνει ασθενείς με κλινικά συμπτώματα όπως βήχα ή πυρετό στον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ορισμένα από τα νέα κρούσματα είχαν προηγουμένως υπολογισθεί ως ασυμπτωματικά.

Πηγή: reuters.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr