Τον επόμενο μήνα θα υπάρξει μια σταδιακή επαναφορά τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ αναφορικά με τα σενάρια περί εκλογών είπε η συζήτηση είναι άκαιρη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 οι ζημιές και οι απώλειες στην οικονομία είναι πάρα πολύ μεγάλες και πάμε σε μία πολύ μεγάλη ύφεση, συμπληρώνοντας ότι όσο πιο καλά αντιμετωπίσουμε από ανθρωπιστική άποψη αυτή την κρίση, θα είναι πάρα πολύ καλό για όλους εμάς να είμαστε ασφαλείς και του χρόνου να γιορτάσουμε ένα κανονικό Πάσχα.

Σε ότι αφορά στην οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand ασφάλειας και ευεξίας λέγοντας πως «μην ξεχνάτε ότι το βασικότερο τμήμα του οικονομικού προϊόντος μας είναι το τουριστικό προϊόν και κανείς δεν πηγαίνει σε μία ξένη χώρα αν δεν αισθάνεται απολύτως ασφαλής πόσο μάλλον την περίοδο του κοροναϊού».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ακολούθησε μία πολιτική στήριξης των θέσεων εργασίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων γιατί όπως είπε, αν χαθούν θέσεις εργασίας τα πράγματα γίνονται δραματικά αλλά πρόσθεσε «στο παρόν στάδιο είμαστε προετοιμασμένοι και για το μήνα Απρίλιο που διανύουμε και για τον επόμενο, να κρατήσουμε όρθιες, υπαρκτές τις θέσεις εργασίας, από κει και πέρα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το συνολικό της σχέδιο για το πώς θα ανταπεξέλθουμε στο πολύ δύσκολο επόμενο διάστημα»

Απαντώντας στην ερώτηση ότι η κυβέρνηση κατηγορείται από το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει βάλει χέρι στο μαξιλαράκι, ο υπουργός απάντησε πως «τέτοιες μέρες δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε μία αστεία συζήτηση, αντιλαμβάνομαι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά έναν τρόπο να υπάρχει και να βρει τα πολιτικά της πατήματα. Σε ό τι αφορά τα χρήματα της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που μπορεί να ξεχάσει τη βαριά υπερφορολόγιση των προηγούμενων χρόνων όταν με τεράστιες θυσίες μαζεύτηκαν αυτά τα χρήματα».

Ανέφερε ακόμα , ότι είναι προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσει τους τόνους και να είναι λίγο πιο σκεπτικός γύρω από το παρελθόν και τι επιπτώσεις έχει φέρει η πολιτική του στην ελληνική οικονομία.

Τέλος, σε ερώτηση αν είναι άκαιρη η συζήτηση για εκλογές που κινείται από κάποιους, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως «θεωρώ ότι είναι πολύ λαθεμένη συζήτηση, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ούτε να συζητάμε, ούτε να σκεφτόμαστε για εκλογές, η κυβέρνηση έχει εντολή ισχυρή από τον ελληνικό λαό, πριν από δέκα μήνες περίπου, εξάλλου το έχει πει με τόσο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός που είναι πάρα πολύ λάθος συζήτηση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr