Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφίγγει ο κλοιός για τους παραβάτες ενόψει Πάσχα - Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, έλεγχοι σε πιλοτές και ναούς

Σφίγγει ο κλοιός για τους παραβάτες ενόψει Πάσχα – Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, έλεγχοι σε πιλοτές και ναούς

Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει, το Πάσχα, περίπου 35 μπλόκα σε όλη την Αττική προκειμένου να εμποδίσει τις μετακινήσεις των Αθηναίων, κυρίως προς εξοχικές κατοικίες και να αποφευχθούν πολλές μαζικές συναθροίσεις με ψησίματα του οβελία κλπ

Η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα είναι μικρή, και η κυκλοφορία στους δρόμους ελεγχόμενη. Ετσι, μόνο αν υπάρξουν ανατρεπτικά δεδομένα θα αποφασισθεί απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Θα προσπαθήσουμε ν’ αποφύγουμε ένα μέτρο που θα πιέσει τόσο πολύ τους πολίτες στην κορυφαία ίσως θρησκευτική γιορτή»».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε, μιλώντας στο «Το Βήμα», σημαντικό στέλεχος του Μαξίμου σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει πλήρης εγκλεισμός των πολιτών στα σπίτια τους την ερχόμενη Κυριακή. Σε ένα ενδεχόμενο ωστόσο που φαίνεται να απομακρύνεται.

35 μπλόκα στην Αττική

Αντιθέτως η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει, το Πάσχα, περίπου 35 μπλόκα σε όλη την Αττική προκειμένου να εμποδίσει τις μετακινήσεις των Αθηναίων, κυρίως προς εξοχικές κατοικίες και να αποφευχθούν πολλές μαζικές συναθροίσεις με ψησίματα του οβελία κλπ.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των αστυνομικών ελέγχων θα γίνει στην Αττική οδό, στις λεωφόρους Μαραθώνος, Λαυρίου, Σουνίου, Σπάτων κι άλλων. Ομως θα υπάρχουν «μπλόκα» της ΕΛΑΣ και σε περιοχές όπως στον Αγιο Πέτρο Διονύσου (σσ. για να εμποδισθεί πρόσβαση σε Ν. Μάκρη, Σχοινιά, Ραφήνα μέσω Πεντελης) πέριξ της λίμνης Μαραθώνα, στην Βραυρώνα κλπ για να αποφεύγονται ακριβώς οι χρήσεις παρακαμπτηρίων δρόμων προς διάφορες περιαστικές περιοχές της Αθήνας.

Έλεγχοι σε οχήματα

Ακόμη θα υπάρχει πληθώρα ελέγχων και στα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει προσεκτική παρέμβαση της Αστυνομίας -σε ακραία περίπτωση και με κλήση εισαγγελέα- σε καταγγελίες για πασχαλινά γλέντια σε πιλοτές πολυκατοικιών, ηχορυπάνσεις κλπ.

Επιπλέον κύριο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ θα είναι η παρουσία αστυνομικών της ΔΙΑΣ κοντά σε ναούς της Αττικής για να αποφεύγονται συναθροίσεις πολιτών ενώ θα επιχειρηθεί να υπάρχει και αποτροπή συναθροίσεων σε ιδιωτικές εκκλησίες εντός εξοχικών κατοικιών. Τέλος θα υπάρχει παρουσία αστυνομικών και στα νεκροταφεία όπου έχει απαγορευθεί η είσοδος των πολιτών, όμως εκτιμάται ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν σε αυτά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024