Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σενάρια για άνοιγμα των σχολείων το Μάιο - Το σχέδιο του υπ. Παιδείας

Σενάρια για άνοιγμα των σχολείων το Μάιο – Το σχέδιο του υπ. Παιδείας

Μετά και την τελευταία ΚΥΑ, τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου ενώ στη συνέχεια, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, είναι πιθανό να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων

Μπορεί οι επιστήμονες να κρατούν χαμηλούς τόνους σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ωστόσο η συζήτηση έχει ξεκινήσει με το υπουργείο Παιδείας να σχεδιάζει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, να γίνει με ασφάλεια η επάνοδος των μαθητών στα θρανία.

Μετά και την τελευταία ΚΥΑ, τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου ενώ στη συνέχεια, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, είναι πιθανό να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, με την προτεραιότητα να δίνεται για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τους επιστήμονες οι οποίοι για την ώρα δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πότε θα πρέπει να βγει το «λουκέτο» από τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά για κανέναν, και τονίζει ότι αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα στις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών, τονίζει ότι στόχος είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη
δυνατή αναστάτωση για τους μαθητές.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024