Δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργήσει στον εκπαιδευτικό τομέα η πανδημία του κοροναϊού, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, όπως ο βαθμός τετραμήνου και τα σχολικά τεστ, ενώ σημείωσε ότι οι καθηγητές έχουν τον τρόπο να διαγνώσουν την πρόοδο των μαθητών στο χρονικό διάστημα που βρίσκονται στη φυσική τάξη.

Πάντως, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις και διαβεβαίωσε ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί.

Όσον αφορά το πιθανό χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι θα προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών.

Τέλος, η υφυπουργός επανέλαβε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχική ημερομηνία, ενώ ανέφερε ότι ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να προσέλθουν σε αυτές χωρίς άγχος, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο