Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, αφού μόλις 15 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, ο χάρτης του Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι κατατοπιστικός για τα κρούσματα.

Ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας. Η κατανομή γίνεται με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 16 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.207 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 56.2% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι τρεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 105 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 69 (81.2% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Τα κρούσματα

Από το σύνολο των 2.207 κρουσμάτων, 569 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 921 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ποιοι έχουν πληγεί περισσότερο

Οι νομοί που έχουν – αναλογικά με τον πληθυσμό τους – πληγεί περισσότερο με πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ο νομός Καστοριάς και το Άγιο Όρος.

Με μηδενικά ή και ελάχιστα κρούσματα είναι οι εξής:

  • Νομός Φωκίδας
  • Νομός Ευρυτανίας
  • Νομός Γρεβενών
  • Νομός Καρδίτσας

H χειρότερη ημέρα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το γράφημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, από τις 10 Μαρτίου μέχρι και και σήμερα 16 Απριλίου, η χειρότερη μέρα για την Ελλάδα ήταν στις 2 Απριλίου όταν διαγνώσθηκαν τα περισσότερα θετικά κρούσματα μέχρι τώρα, που ήταν σε αριθμό 129.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr