Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στη Σουηδία με τα «χαλαρά» μέτρα κατά του κοροναϊού

Χάος στη Σουηδία με τα «χαλαρά» μέτρα κατά του κοροναϊού

Τη στιγμή που οι νεκροί στη Σουηδία, μια χώρα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, ξεπέρασαν τους 1000 η κυβέρνηση της χώρας δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ανοσία της αγέλης παρά το γεγονός ότι οι νεκροί αυξάνονται μέρα με τη μέρα

Τη στιγμή που οι νεκροί στη Σουηδία, μια χώρα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, ξεπέρασαν τους 1.000 η κυβέρνηση της χώρας δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ανοσία της αγέλης παρά το γεγονός ότι οι νεκροί αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Μάλιστα, στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί «χάος» με ειδικούς να σφυροκοπούν την κυβέρνηση για την διαφορετικής, ενίοτε «χαλαρή» προσέγγιση που έχουν υιοθετήσει οι αρχές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του σουηδικού The Local, ομάδα 22 γιατρών, ιολόγων και ερευνητών επέκριναν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Dagens Nyheter. υποστηρίζουν πως δεν διαμορφώθηκε σωστή στρατηγική, υποδεικνύοντας πως το επίπεδο θνησιμότητας βρίσκεται πολύ πάνω από αυτό των γειτονικών σκανδιναβικών χωρών.

«Θα ήταν ωραίο να σκεφτούμε πως και η Σουηδία έχει στρατηγική που κοιτά προς τα εμπρός, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μας πάντα είχε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον υπόλοιπο κόσμο» έγραψαν, υποδεικνύοντας μια σειρά πιο επιθετικών μέτρων στη Φινλανδία.

Αντιδράσεις για το άρθρο

Ωστόσο το άρθρο προκάλεσε αντιδράσεις, σε μεγάλο βαθμό επειδή βασιζόταν σε στοιχεία που έδειχναν μόνο πόσοι θάνατοι αναφέρθηκαν κατά το διάστημα 7-9 Απριλίου.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και θανάτους των προηγούμενων ημερών, και οι θάνατοι που αναφέρονται ημερησίως είναι συνήθως λιγότεροι τα σαββατοκύριακα και περισσότεροι τις ημέρες της εβδομάδας, για στατιστικούς λόγους. Σύμφωνα με την αρμόδια σουηδική υπηρεσία, οι θάνατοι ημερησίως είναι πιθανότατα το λιγότερο αξιόπιστο στοιχείο αυτή τη στιγμή, «επειδή υπάρχει κανονικά πολλή ιχνηλάτηση όσον αφορά στα Σαββατοκύριακα» είπε σε δημοσιογράφους ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

«Τα αναφερόμενα στοιχεία από μόνα τους είναι κατά την άποψή μας λιγότερο σημαντικά από την αρχή της ανάπτυξης της πανδημίας που προσπαθούμε να υπογραμμίσουμε» έγραψαν οι ερευνητές σε σχετική διευκρίνιση αργότερα την Τρίτη.

Ο Τέγκνελ απέρριψε τις επικρίσεις. Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως η Φινλανδία φαίνεται να βρίσκεται σε διαφορετική φάση της επιδημίας, κάτι που εξηγεί εν μέρει τη χαμηλή θνησιμότητα.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024