Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Δέσμευση για αύξηση στα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού σε γηροκομεία

Βρετανία : Δέσμευση για αύξηση στα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού σε γηροκομεία

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λέει ότι είναι «βαθιά συνειδητοποιημένος» ότι οι κάτοικοι γηροκομείων είναι από τους πιο ευάλωτους στην ασθένεια

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι εκείνοι που βρίσκονται στα γηροκομεία με συμπτώματα κοροναϊού θα εξεταστούν – αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Υπουργικές δηλώσεις

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λέει ότι είναι «βαθιά συνειδητοποιημένος» ότι οι κάτοικοι γηροκομείων είναι από τους πιο ευάλωτους στην ασθένεια.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους εργαζόμενους, εκείνους που διαμένουν εκεί και τις οικογένειές τους ασφαλείς και είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι όλοι όσοι χρειάζονται ένα τεστ κοροναϊού θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα», είπε σε δήλωση.

«Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας, θα κάνουμε τεστ σε όλους τους ανθρώπους του νοσοκομείου με συμπτώματα κοροναϊού και όλους εκείνους που είναι νεοεισερχόμενοι επίσης».

Κριτική για τις κινήσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε έντονη κριτική από τον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων, ο οποίος αναφέρει ότι «απογοητεύτηκε» από την έλλειψη υποστήριξης.

«Δε θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι μερικοί πληρώνουν με τη ζωή τους», δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση ηλικιωμένων Age UK την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών, υπήρχαν 217 θάνατοι που σχετίζονται με κοροναϊούς σε γηροκομεία στην Αγγλία και την Ουαλία τις τρεις εβδομάδες έως τις 3 Απριλίου.

Ο Χάνκοκ λέει ότι το προσωπικό των νοσηλευτικών με συμπτώματα θα ελεγχθεί και αυτό θα εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο «τις επόμενες μέρες».

«Η δοκιμή ανίχνευσης του ιού είναι το κλειδί στη μάχη μας ενάντια στον κοραναϊό, και ως μέρος του σχεδίου μας για την πρόληψη της εξάπλωσης και τη διάσωση ζωών, θα διασφαλίσουμε ότι όλοι στην κοινωνική φροντίδα που χρειάζονται ένα τεστ μπορούν να κάνουν ένα τεστ», προσέθεσε.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024