Θρίλερ και σε γαλλικό αεροπλανοφόρο: 668 κρούσματα κοροναϊού
Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 668 ναύτες που υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle.
Πάνω από το ένα τρίτο των ναυτών που υπηρετούν στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, μετά την εσπευσμένη επιστροφή τους στη Γαλλία, την περασμένη Κυριακή, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, σύμφωνα με έναν πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.
Μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου, είχαν εξεταστεί 1.767 ναύτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο. Από αυτούς οι 668 βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και οι 31 νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεντ Αν της Τουλόν. Ο ένας έχει διασωληνωθεί.
Οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν καθώς ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα του 30% των εξετάσεων που έγιναν, διευκρίνισε το υπουργείο.
Το Charles-de-Gaulle είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό.
Το αεροπλανοφόρο και μια φρεγάτα που το συνόδευε επέστρεψαν την Κυριακή στην Τουλόν, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, καθώς περίπου 50 ναύτες είχαν προσβληθεί από τον ιό.
Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν οι ναύτες. Το πλήρωμα δεν είχε επαφή με κανέναν αφότου έπιασε στο λιμάνι της Βρέστης στις 13 Μαρτίου, απ’ όπου απέπλευσε δύο ημέρες αργότερα.
Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί εξέφρασε την υποστήριξή της στους ναύτες και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Απειλητικά και υβριστικά μηνύματα έλαβε μέσω διαδικτύου o δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Tαυτοποιήθηκε 42χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442