Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να διακοπεί η χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού

Τη διακοπή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

«Έδωσα εντολή στην κυβέρνησή μου να σταματήσει τη χρηματοδότηση, ενώ διενεργείται έρευνα για τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη σοβαρή κακοδιαχείριση και την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κοροναϊού» είπε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε, δε, πως ο ΠΟΥ απέτυχε στο βασικό του καθήκον και πρέπει να λογοδοτήσει, κάνοντας λόγο για πολιτική ορθότητα που -όπως ισχυρίστηκε- ο ΠΟΥ έβαλε πιο πάνω από τη διάσωση ζωών.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο Τραμπ υποστήριξε πως ο Οργανισμός καθυστερεί την αμερικανική αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. «Από την ίδρυσή του ο αμερικανικός λαός γενναιόδωρα έχει υποστηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας… Με την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 έχουμε βαθιές ανησυχίες».

Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τον ΠΟΥ υπεύθυνο για το οικονομικό χάος και τους χιλιάδες θανάτους εξαιτίας της πανδημίας.

«Αν ο ΠΟΥ είχε κάνει τη δουλειά του, η έξαρση θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους θανάτους. Αυτό θα είχε σώσει χιλιάδες ζωές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η χρηματοοικονομική συνεισφορά των ΗΠΑ στον ΠΟΥ αντιπροσώπευε μόλις το 15% της χρηματοδότησής του το 2019.

«Τόσοι θάνατοι από τα λάθη τους…»

«Πολλές χώρες είπαν ότι επρόκειτο να ακούσουν τον ΠΟΥ και έχουν τώρα προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να πιστέψουν» τόνισε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως ο κόσμος έλαβε κάθε είδους ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη θνησιμότητα.

Εάν ο ΠΟΥ είχε πάει στην Κίνα για να επιβλέπει το ξέσπασμα, θα σώζονταν περισσότερες ζωές, ισχυρίστηκε. «Τόσος θάνατος προκλήθηκε από τα λάθη τους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr