Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία : Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ινδία : Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στην καραντίνα και στο γενικό lock-down που είχε μπει η χώρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Η ανάλυση νέων δορυφορικών εικόνων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος δείχνει μια δραματική μείωση των επιπέδων ρύπανσης στην Ινδία από τότε που επιβλήθηκε σε εθνικό επίπεδο η καραντίνα πριν από τρεις εβδομάδες.

Η ανάλυση από το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA), μια περιβαλλοντική οργάνωση, χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες από το Sentinel-5P – μέρος του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος – μαζί με παρακολούθηση εδάφους από το CAAQMS.

«Η ανάλυση μας έδειξε δραστικές και σαφείς μειώσεις στα επίπεδα ρύπανσης, που είναι αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων στις μεταφορές, τις βιομηχανίες και τον ενεργειακό τομέα», αναφέρει η έκθεση της CREA.

Πριν και μετά τις εικόνες μεγάλων πόλεων όπως η Βομβάη, το Νέο Δελχί, το Μπανγκαλόρου, το Τσενάι και το Χαϊντεραμπάντ δείχνουν ότι από την έναρξη του lock-down στις 24 Μαρτίου, οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) στις πόλεις – απεικονίζονται με πορτοκαλί χρώμα – έχουν καθαριστεί ως επί το πλείστον.

Το διοξείδιο του αζώτου, το οποίο απελευθερώνεται από οχήματα και σταθμούς παραγωγής ενέργειας, είναι ένας επιβλαβής ρύπος που συμβάλλει στο θάνατο 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Η τρέχουσα κρίση μας έδειξε ότι ο καθαρός ουρανός και ο καθαρός αέρας μπορούν να επιτευχθούν πολύ γρήγορα εάν ληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες για τη μείωση της καύσης ορυκτών καυσίμων», αναφέρεται στην έκθεση ο αναλυτής της CREA, Sunil Dayiha.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το σημείο καμπής για την Ινδία για την εξασφάλιση του δικαιώματος αναπνοής και ζωής για τους πολίτες της χώρας».

Η Ινδία διαθέτει 21 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με την Έκθεση Ποιότητας Αέρα 2019 του IQAir AirVisual.

Την περασμένη εβδομάδα, οι άνθρωποι στη βόρεια ινδική πολιτεία Πουντζάμπ ανέφεραν ότι μπορούσαν να δουν τα Ιμαλάια για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, λόγω της μείωσης της ρύπανσης.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024