Έκαψαν κεραία στη Λεμεσό πιστεύοντας πως το 5G ευθύνεται για την εξάπλωση του κοροναϊου
Παρέμβαση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη
Την αντίδραση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, έχουν προκαλέσει οι θεωρίες περί συσχέτισης του ασύρματου δικτύου 5G με τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.
Η οργισμένη ανακοίνωσή του ήρθε αφού άγνωστοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, θεωρώντας ότι αποτελούσε τμήμα του δικτύου 5G.
«Μερίδα πολιτών εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι σε περιοχές της Κύπρου διεξάγονται δήθεν εργασίες εγκατάστασης κεραιών ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G). Οι ανησυχίες αυτές είναι αβάσιμες» επεσήμανε, σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Κύπριος πρόεδρος.
Και πρόσθεσε: «Αποκορύφωμα υπήρξε η εγκληματική ενέργεια εις βάρος κεραίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή, η υγεία ευπαθών ομάδων, αλλά και γενικότερα η ομαλή ζωή των πολιτών».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αναστασιάδης έσπευσε να διευκρινίσει τα εξής:
· Oυδεμία άδεια έχει παραχωρηθεί προς οιανδήποτε εταιρεία για εγκατάσταση ή χρήση κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G) και ως εκ τούτου είναι ψευδείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως διεξάγεται οποιαδήποτε εργασία για εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων.
· Οι μόνες εργασίες που λαμβάνουν χώρα είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων για αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών, λόγων των μέτρων που έχουν ληφθεί.
· Η απόφαση για εγκατάσταση του δικτύου 5G θα ληφθεί με βάση τις επιστημονικές και μόνον, απόψεις, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα περιστατικά δολιοφθορών σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν καταγραφεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι φήμες έχουν ξεκινήσει από το διαδίκτυο και σύμφωνα με τις οποίες όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις του δικτύου 5G, καταγράφονται περισσότερα κρούσματα του κοροναϊου , καθώς τάχα οι κεραίες 5G επιταχύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης του φονικού ιου.
Φυσικά, όλοι οι επίσημοι φορείς κάνουν λόγο για fake news και αβάσιμες υποθέσεις που απέχουν από την πραγματικότητα.
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Ο πόλεμος στο Ιράν πλουτίζει την πολεμική βιομηχανία
- Δεν πήγε στο flash interview ο Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση για εμάς…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442