
Τεντώνει το σκοινί η Τουρκία : 8 υπερπτήσεις πάνω από 6 νησιά
Η Toυρκία επιλέγει κατά συστηματικό τρόπο τα μαχητικά της να πετούν πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για μία εξέλιξη που από μόνη της αποτελεί κλιμάκωση των προκλήσεων.
Τεντώνει το σχοινί των προκλήσεων στο Αιγαίο η Άγκυρα, αφού το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε νέο μπαράζ 8 υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.
Και όπως όλα δείχνουν πλέον η Toυρκία επιλέγει κατά συστηματικό τρόπο τα μαχητικά της να πετούν πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για μία εξέλιξη που από μόνη της αποτελεί κλιμάκωση των προκλήσεων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξαν στις 12.52 και στις 12.53 πάνω από τις Ανατολικές Ακτές Σάμου. Στις 12.56 πέταξαν πάνω από τους Αρκιούς και από τη νησίδα Γρυλούσα. Στις 12.57 πέταξαν πάνω από τους Λειψούς και στις 12.50 πάνω από το Φαρμακονήσι. Όλες αυτές οι υπερπτήσεις ήταν στα 27.000 πόδια.
Στη συνέχεια το ζεύγος διασπάστηκε και το πρώτο πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι στις 13.08 στα 6.000 πόδια και το δεύτερο ξανά πάνω από το Αγαθονήσι, στις 13.09 στα 18.000 πόδια.
Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε ελληνικά νησιά από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τις 210, αριθμός πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι όλο το 2019 οι υπερπτήσεις ήταν 124, 2018 47 και το 2017 39.
- Τι κρατάει η Εθνική από το φιλικό στην Στοκχόλμη
- Προφυλακίστηκε γνωστός τραγουδιστής στη Σύρο για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου
- Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Βαλτική σε πεδίο επίδειξης ισχύος: 6.000 στρατιώτες σε άσκηση απέναντι στη Ρωσία
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το τηλεοπτική πρόγραμμα της διοργάνωσης
- Το Ισραήλ ανοίγει πρεσβεία στη Σλοβενία μετά την αλλαγή κυβέρνησης – «Οι φίλοι μας επιστρέφουν στην εξουσία»
- Εξιτήριο στον 50χρονο καβοδέτη που τραυματίστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Επικοινώνησε μαζί του ο Κικίλιας




