Γιατροί, νοσηλευτές, βοηθοί θαλάμου. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξακολουθούν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά του κοροναϊού. Το ΜEGA τους συνάντησε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Πρόκειται για όλους τους ανθρώπους, πίσω από τις μάσκες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν την άνιση μάχη με τον φονικό ιό στα νοσοκομεία αναφοράς.

Ένα από αυτά είναι και το Θριάσιο, ο προσανατολισμός του οποίου άλλαξε ριζικά μέσα σε δύο μήνες, ώστε να μπορέσει να περιθάλψει τους ασθενείς με κοροναϊό.

Αυτή ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία για το προσωπικό, που χρειάστηκε να βαδίσει σε αχαρτογράφητα ύδατα, με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας αποτελεί απαράβατο κανόνα, πριν από την είσοδο στη μονάδα.

«Κυριαρχεί μια μεγάλη θέληση και αισιοδοξία»

«Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζονται χωρίς να έχουν κανένα σύμπτωμα, ενώ κάποιοι εξελίσσονται ταχύτατα μπροστά μας, μέσα σε ένα 24ωρο, και αναγκαζόμαστε να τους βάλουμε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και να μπουν στις ΜΕΘ» λέει στην κάμερα του MEGA η Υπεύθυνη Επιτροπής Λοιμώξεων του Θριάσιου Νοσοκομείου, Στυλιανή Συμπάρδη.

«Δεν είναι όσοι μπαίνουν σε ΜΕΘ άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα» συμπληρώνει και καταλήγει πως «αυτό αποτέλεσε την πρώτη μας έκπληξη».

«Αρχικά αισθανθήκαμε σε μειονεκτική θέση, κυριαρχεί όμως μια μεγάλη θέληση και μια μεγάλη αισιοδοξία» λέει από την πλευρά του ο Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος του Θριάσιου Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Ουρανός.

«Στα χέρια μας δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τα αποδεδειγμένα θεραπευτικά όπλα, όπως πχ. ένα αποδεδειγμένα θεραπευτικό αντιικό φάρμακο ή εμβόλιο» συμπληρώνει.

Ενώ αναφορικά με το συναίσθημα που νιώθουν όταν ένας άνθρωπος βγαίνει από την εντατική ο κ. Ουρανός λέει «αισθανόμαστε σαν τους Δον Κιχώτες που παλεύουμε με τον μύλο και όμως νικάμε».

Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή που ο κύριος Γιάννης βγήκε από την εντατική. Όλο το προσωπικό της ΜΕΘ ήταν εκεί για να τον χειροκροτήσει. Μάλιστα, οι θεράποντες ιατροί έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο και από το νοσοκομείο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr