Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστικό θέαμα: Σοροί νεκρών από κοροναϊό στοιβάζονται σε άδεια δωμάτια

Σοκαριστικό θέαμα: Σοροί νεκρών από κοροναϊό στοιβάζονται σε άδεια δωμάτια

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο Σινάι – Γκρέις στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, εκεί όπου σοροί νεκρών από κοροναϊό φέρεται να αποθηκεύονται σε άδεια δωμάτια - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο Σινάι – Γκρέις στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, εκεί όπου σοροί νεκρών από κοροναϊό φέρεται να αποθηκεύονται σε άδεια δωμάτια και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη σε ειδικές μονάδες ψύξης που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκινγκ.

Το CNN έχει στη διάθεσή του ορισμένες τέτοιες φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν από εργαζόμενο στα έκτακτα περιστατικά.

Ακόμη δύο εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και απαθανατίζουν όλα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου, κατά τη διάρκεια 12ωρης βάρδιας που περιγράφουν ως ιδιαίτερα απαιτητική.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι μίλησαν στο CNN υπό καθεστώς ανωνυμίας, φοβούμενοι ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Σοκαριστικές περιγραφές

Όπως περιέγραψαν, δωμάτιο που χρησιμοποιείται είτε για διάβασμα είτε για ύπνο μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, επειδή οι εργαζόμενοι του πραγματικού νεκροτομείου δεν είχαν βάρδια τη νύχτα και όλα τα ψυγεία ήταν κατειλημμένα.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είχαμε κρεβάτια για τους ασθενείς και έτσι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε εκεί τις σορούς» αναφέρει ένας από τους εργαζόμενους, που εκείνο το βράδυ βίωσε την κατάσταση που επικρατούσε στο δωμάτιο.

Στη φωτογραφία, δύο σοροί ήταν πάνω σε ένα κρεβάτι -η μια δίπλα στην άλλη- ενώ σε άλλη μια σορός βρίσκεται σε καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι. Και οι τρεις σοροί είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς λευκούς σάκους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των νεκρών.

«Έγινε επειδή δεν είχαμε ακόμη παραλάβει τα ειδικά ψυγεία που βρίσκονται εκτός του νοσοκομείου…» λέει ο ίδιος εργαζόμενος. Οι εικόνες αυτές ανάγκασαν τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να παραγγείλουν ειδικά ψυγεία εξωτερικού χώρου.

Πηγή: CNN

Σε άλλη φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό δίκτυο διακρίνονται σοροί στριμωγμένες μέσα σε ένα από αυτά τα ειδικά ψυγεία. Οι μπλε τσάντες πάνω στις σορούς είναι τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών.

«Οι σοροί είναι σίγουρα στοιβαγμένες στο πάτωμα. Δεν υπάρχει ανυψωτήρας που θα ανεβάσει τις σορούς ψηλά…» είπε άλλος εργαζόμενος των επειγόντων περιστατικών.

Πηγή: CNN

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024