Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τους ανέργους

Πέτσας : Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τους ανέργους

Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση πριμοδοτεί και επιδοτεί την ανεργία και όχι τη στήριξη της απασχόλησης

Στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της στα εργασιακά πριμοδοτεί την ανεργία και όχι τη στήριξη της εργασίας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτοντας τις εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανέργους, την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού.

Τα στοιχεία μιλούν

«Οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους, ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους, δηλαδή τους μακροχρόνια ανέργους. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ» και παράλληλα, «η Κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων».

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.

Δεύτερον, ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500 άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Τρίτον στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας. Ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση.

Εύκολα λόγια

«Συνολικά, δηλαδή, περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση νοιάζεται. Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Πάντως η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση με αφορμή τις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους είναι ότι εξαιρεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων στον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για εμπαιγμό τονίζοντας ότι μόλις το 13% των μακροχρόνια ανέργων θα λάβει το επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στο χτεσινό του διάγγελμα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024