Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ.Παρασκευή - Έξι ώρες ανοιχτά τα καταστήματα

Χαρδαλιάς : Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ.Παρασκευή – Έξι ώρες ανοιχτά τα καταστήματα

Εκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα και οι επιλογές μας θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Πόσο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να «δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα και να μην ενδώσουμε στην ανυπομονησία».

Επισήμανε ότι δεν θα πάμε σε συγγενείς και φίλους αυτό το Πάσχα και κάλεσε να μην ετοιμαστούμε να μαζευτούμε γύρω από το τραπεζι ή όλη η γειτονιά ή σε ταράτσες.

«Ας μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με θυσίες. Να μην γυρίσουμε πίσω. Να μην αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Είμαστε πολύ κοντά να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας μην συμβάλλει κάποιος σε πισωγύρισμα».

Κλειστά τα κοιμητήρια

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι την Μ.Παρασκευή τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δυστυχώς αυτήν την Μ.Παρασκευή δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να ανάψουμε το καντηλάκι και να προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει.

Κάλεσε να το προσευχηθούμε για τους δικούς μας από το σπίτι μας. «Η αγάπη της θύμισής τους ας περιμένει λίγες ημέρες. Αλλωστε και εκείνοι αυτό θα ήθελαν» υπογράμμισε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Ανοιχτά για έξι ώρες τα καταστήματα

Σε ό,τι αφορά τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για έξι ώρες.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως 19:00 για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Αρνητικά τα δείγματα στην Ξάνθη

Σε ό,τι αφορά την Ξάνθη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των 326 δειγμάτων και είναι όλα αρνητικά.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι επιβάτες του «Ελ.Βενιζέλος»

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες του επιβατηγού/ οχηματαγωγού «Ελ.Βενιζέλος» που βρίσκεται δεμένο αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως την Μ. Παρασκευή λήγει η καραντίνα.

Το Μ. Σάββατο θα μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους οι έλληνες και οι ξένοι σε συνεννόηση με τις πρεσβείες τους να επαναπατριστούν.

Σημείωσε επίσης ότι καλά στην υγεία τους είναι και αυτοί που έχουν μεταφερθεί από το πλοίο στα ξενοδοχεία και πως και για αυτούς ισχύει πως θα επιστρέψουν σπίτια τους το Μ.Σάββατο, εκτός από τέσσερα άτομα που νοσούν.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024